Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Η ΑΜΕΛΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ.


ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

Τον τελευταίο καιρό , μας έχουν στείλει πάνω από 10 e-mailς , σχετικά με την κατάσταση των δημοτικών παιδικών χαρών . ¨Ένα από αυτά χαρακτηριστικά λέει :

Είμαι μητέρα δύο παιδιών , μένω στο διαμέρισμα του Πύργου και λόγω του ότι δεν γνωρίζω να οδηγώ , σε καθημερινή βάση πηγαίνω τα παιδιά μου βόλτα με το καρότσι .Τις περισσότερες φορές (η αλήθεια είναι με κρύα καρδιά ) σταματάω στην παιδική χαρά (αν μπορείς την ονομάσεις έτσι )του πύργου .Η κατάσταση που επικρατεί εκεί , δεν είναι εύκολο να την χαρακτηρίσω .¨Έφτασα όμως στα όρια μου , διότι , προχθές το μεγαλύτερο παιδί μου , κόντεψε κυριολεκτικά να κοπεί στα δύο , στην τσουλήθρα θάνατο που υπάρχει εκεί (σε δευτερόλεπτα που το έχασα από τα μάτια μου )

.Προσπαθήστε σας παρακαλούμε να κάνετε κάτι .Πόσο χρειάζεται για να σουλουπωθεί λιγάκι αυτό το χάλι .Αν δεν μπορεί ο δήμος , να μας το πει , και εθελοντικά εμείς οι γονείς ίσος προσπαθήσουμε να την φτιάξουμε .

Αυτό ήταν ένα από τα e-mail που λάβαμε .Πήγαμε σε αυτή τη παιδική χαρά και πραγματικά τρομάξαμε .Μερικοί από εμάς τυγχάνει να έχουμε και παιδιά και σοκαριστήκαμε καθώς θυμηθήκαμε τα λόγια της αναγνώστριας μας , σχετικά με τη τσουλήθρα θάνατο .

Σας την παρουσιάζουμε , για να καταλάβετε τι εννοούμε .


Φυσικά διακρίναμε και άλλα επικίνδυνα πράγματα . Για παράδειγμα οι αλυσίδες σε όλες τις κούνιες είναι σκουριασμένες και αποτελούν εστία μόλυνσης .

Σε μία από τις τραμπάλες , η βίδα του καθίσματος εξέχει , με αποτέλεσμα το οποιοδήποτε παιδί (ειδικά τώρα καλοκαίρι με τα σορτσάκια ) να κινδυνεύει να σκίσει το πόδι του .

Το γύρω γύρω όλοι (έτσι το θυμόμαστε εμείς ) είναι χαλασμένο .

Η γύρω περιοχή είναι μέσα στη βρωμιά , χόρτα ξερά υπάρχουν παντού , καθώς και σκουπίδια .


Η κατάσταση είναι πολύ τραγικότερη από ότι περιμέναμε .Πραγματικά αν πέρναγε από το χέρι μας , θα βάζαμε λουκέτο σε αυτό το παιδικό φέρετρο .Δεν μπορούμε , γιατί ο χώρος είναι ανοικτός από παντού .

Καλοπροαίρετα τώρα , θα θέλαμε να κάνουμε την εξής ερώτηση στο Δήμαρχο μας .

Αγαπητέ Δήμαρχε , αν ο γιός σου δεν ήταν στην ηλικία που είναι σήμερα , αλλά μικρό παιδί , θα τον πήγαινες σε αυτή την παιδική χαρά να παίξει ?

Καλοπροαίρετα και πάλι , θα τονίσουμε στον Δήμαρχο μας , να σηκώσει τον κώλο του από την δερμάτινη καρέκλα και να πάει άμεσα , ή να κλείσει αυτό το επικίνδυνο μέρος , ή να το φτιάξει .Ούτε πολλά χρήματα θέλει , ούτε πολύ δουλειά .

Η αμέλεια σου μπορεί να σκοτώσει , και να δούμε μετά τη θα λες .Θα χρησιμοποιήσεις την πιπίλα μήπως της κεντρικής διαχείρισης .¨Έλεος .

Παρεμπίπτοντος να πούμε , πως ο πρόεδρος του Πύργου , στις 11/7/2009 ,είχε πάει με πλακάτ σε δημοτικό συμβούλιο , και παρουσίασε εικόνες από τη συγκεκριμένη παιδική χαρά , διαμαρτυρόμενος .Από τότε πέρασαν ένας και 1/2 μήνας , ούτε φωνή , ούτε ακρόαση .Τον γράψανε τον άνθρωπο κανονικά .

Ζητάμε άμεση λύση στο παραπάνω πρόβλημα .Αν σε μια εβδομάδα δεν κάνετε κάτι θα αναγκαστούμε να βρούμε ανθρώπους να την φτιάξουν αυτοί . Θα βγάλουμε ανακοίνωση και που ξέρεις μπορεί να βρεθεί κανένας χριστιανός να βοηθήσει (που φτάσαμε χριστιανοί εν έτη 2009.Κρίμα .)


¨Όποιος μπορεί να κάνει κάτι άμεσα , ας βοηθήσει


Ευχαριστούμε την αναγνώστρια , φίλη , που μας ξύπνησε . Ελπίζουμε να ξυπνήσουν και οι άλλοι .

Εμείς απο τα thira-mata .

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Το σωστό να λέγετε !!!!!






Θα πρέπει να παραδεχτούμε , πως φέτος , έγινε ένα μεγάλο βήμα σχετικά με τις πολιτιστικές

δραστηριότητες του νησιού μας .

Παρακολουθήσαμε αρκετά (μουσικά κυρίως) event , που έγιναν σε διάφορους χώρους του νησιού . Δεν νομίζουμε να έχουν γίνει παρόμοιες εκδηλώσεις ποτέ .

Τώρα σε ένα τόπο , είναι λογικό τα γούστα να ποικίλουν .Το σωστό λοιπόν είναι , οι εκδηλώσεις να ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα (δεν γουστάρω την τάδε είδα και άκουσα τον τάδε , δεν γουστάρω αυτόν , πήγα και είδα όμως αυτούς .Είχα επιλογές ) .

Κάτι τέτοιο , έγινε φέτος .

Μιας και έγινε το πρώτο βήμα , με επιτυχία θα μπορούσαμε να πούμε (σε όλες σχεδόν τις συναυλίες η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική ) , καιρός είναι να οδηγηθούμε στο δεύτερο βήμα .Στην πραγματοποίηση λοιπόν ειδικών χώρων , να μπορούμε κι εμείς αλλά και οι επισκέπτες μας να απολαμβάνουμε καλύτερα (ανάλογα τις προτιμήσεις ) αυτό που βλέπουμε .

Για παράδειγμα θα μπορούσε :

1) Να κατασκευαστεί ένα δημοτικό θέατρο . ¨Άπειρες οι δραστηριότητες που θα μπορούσαν να γίνουν καλοκαίρι και χειμώνα (θεατρικές παραστάσεις διαφόρων ΔΗΠΕΘΕ , παιδικό θέατρο , ερασιτεχνικό θέατρο , συναυλίες , standup comedy κ.λπ.) .

2) Να διαμορφωθεί ο χώρος της ένωσης (η κάποιος άλλος παρόμοιος ) κατάλληλα , έτσι ώστε να προστατευτεί από τον αέρα .Είναι κρίμα να πηγαίνεις με όρεξη σε κάτι που σου αρέσει και να μην μπορείς να το απολαύσεις .

Επίσης , δεν είναι πρέπον , ο καθένας που πάει σε μια συναυλία να παίρνει και να τοποθετεί την καρέκλα του όπου εκείνος θέλει .

Η κατασκευή ενός μεγάλου προστατευόμενου αμφιθεατρικού χώρου θα ήταν ότι καλύτερο .

3) Κάποτε είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια του δήμου , για την αφισό - διαφήμιση των επιχειρήσεων .Αυτό απότομα σταμάτησε (μα στην ουσία ποτέ δεν εφαρμόστηκε ) .

Να υπάρξουν λοιπόν συγκεκριμένα σημεία στο νησί , όπου θα μπορεί να προβάλετε η κάθε μεγάλη-μικρή δραστηριότητα .Η αλήθεια είναι , πως φέτος έγινε χαμός με όλα τα event και όχι μόνο .Κάθε επιχείρηση αφισοκολλάει όπου βρει , όσες αφίσες θέλει .Δεν είναι ωραία εικόνα αυτή .Και πρώτος για την καλυτέρευση αυτής της εικόνας , θα πρέπει να είναι ο δήμος , για να μπορεί να χώνει και τα ανάλογα πρόστιμα .


¨Ένα μπράβο σε όλους αυτούς (δημοτική . αλλά και ιδιωτική πρωτοβουλία) που κατάφεραν φέτος να πιάσουν το νόημα , για το τι σημαίνει , ποιοτική , ποικίλη , πολιτιστική δραστηριότητα .


Ας αφήσουμε λοιπόν για λίγο την γκρίνια στην άκρη (υποκουλτούρες και άλλα συναφή ), και ας δούμε λίγο και τη θετική πλευρά του θέματος .Κάποιοι δουλέψανε , τρέξανε , αγχωθήκανε , για όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις .Δεν νομίζετε πως θα πρέπει να του ανταμείψουμε με ένα μικρό και απλό μπράβο ?

Θα έχουμε , και χρόνο , και ερεθίσματα , εν καιρώ , για να γκρινιάξουμε πάλι !!!!!


Μακάρι τα παραδείγματα που αναφέρουμε παραπάνω , να γίνουν πράξη .


Συζητήστε τα άρχοντες , σε κάποια από τα βαρετά δημοτικά συμβούλια που κάνετε .Περάστε τα στη ημερησία διάταξη σας .Βάλτε τα σε προτεραιότητα .


Eμείς από τα thira-mata