Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Κρίμα για την Σαντορίνη Νο 2 , από τα thira-mata αυτή τη φορά .

Με αφορμή τις δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν , καθώς και την τελευταία τοποθέτηση από τα νέα της Σαντορίνης , του Π Μυτιληναίου , έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής ολίγα :

Παρατήρηση 1η

Συμφωνούμε απόλυτα με τον Π Μυτιληναίο , πως λίγο καιρό πριν τις εκλογές , ούτε τις θέσεις των υποψηφίων γνωρίζουμε , σχετικά με θέματα ζωτικής σημασίας για το νησί μας , αλλά ούτε με πόσους υποψήφιους θα έχουμε να κάνουμε। Εδώ που τα λέμε , έτσι όπως έχει γίνει η πολιτική , αλλά και οι πολιτικοί , ποιος ο λόγος να ακούς και να μαθαίνεις το πρόγραμμά τους , εφόσον άλλα υπόσχονται και άλλα κάνουν .


Παρατήρηση 2η

Σε συνδυασμό με τη προηγούμενη παρατήρηση , ποια προκοπή να περιμένει ο απλός πολίτης αυτού του νησιού , όταν για μερικές χιλιάδες ψήφους , αναμετρόνται στον εκλογικό στίβο , 4 και παραπάνω ίσος συνδυασμοί (τόσους προβλέπουμε εμείς ).

Παρατήρηση 3η

Αδιαφιλονίκητο φαβορί , προέβλεψε πριν λίγες ημέρες ο Π Μυτιληναίος , τον υποψήφιο δήμαρχο Αναστάσιο Ζώρζο ।Προφανώς η τοποθέτηση του αυτή , θα έχει να κάνει με ορισμένους ανθρώπους που έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ με την παράταξη του .Θα θέλαμε όμως να ακούσουμε , αυτοί οι άνθρωποι , εκτός από μερικές εκατοντάδες ψήφους που κουβαλάνε , σε τι έχουν προσφέρει στο νησί μας ?
¨Έχουμε την εντύπωση , πως κομμάτι της μαφίας που κουβάλαγε ο νύν δήμαρχος , μετακινήθηκε στον υποψήφιο για δήμαρχο , βλέποντας πως η κουτάλα χάνετε από τον νύν . Και εδώ καταλογίζουμε στον κύριο Ζώρζο ένα χοντρό φάουλ.


Παρατήρηση 3η

Για τον νύν δήμαρχο και ξανά , ξανά , ξανά , υποψήφιο δήμαρχο , έχουμε να πούμε το εξής । Γνωρίζουμε το τεράστιο έργο που έκανες τόσα χρόνια στο νησί μας । Σταμάτα λιγουλάκι τα έργα , να βγάλουμε την σεζόν και συνεχίζεις μετά . ¨Ολοι θα πούμε , πως τα έργα αυτά τα έκανες εσύ και μόνο εσύ(τρομάρα σου).


Παρατήρηση 4η

Για τον νύν κοινοτάρχη της Οίας : που πάς ξεβράκωτος στα αγγούρια । Αν και έχουμε ξαναπεί, πως ο κ Χάλαρης , είναι ο μόνος από όλους τους υποψηφίους , ο οποίος έχει να αναδείξει πραγματικό έργο, ως κοινοτάρχης της Οίας .Δεν είναι λίγα αυτά που έκανε και ο λόγος , ότι επισκεπτόμενος κάποιος την Οία , είναι σαν να επισκέπτεται άλλο νησί, λέει αρκετά . Απλά καλή τύχη (με τα θηρία που έμπλεξες ).

Παρατήρηση 5η
Για τον νύν έπαρχο , το είχαμε πρώτοι προβλέψει πως θα κατέβει μόνος του στις εκλογές ।Είπαμε , εκτός από κοιλιά , έχει και πλάτες ο άνθρωπος !!!!!
Παρατήρηση 5η
Για τους υπόλοιπους , που δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα χαρτιά τους , δεν τρέχει τίποτα । Μην τα ανοίξετε ποτέ .¨Άχρηστα είναι (το πιάσατε το υπονοούμενο).
Παρατήρηση 6η , πρόβλεψη
Η δική μας η πρόβλεψη (αν και είναι νωρίς ακόμη , εμείς τολμάμε ), για το αποτέλεσμα των εκλογών είναι η εξής :
Από την στιγμή που οι εκπρόσωποι θα είναι παραπάνω από δύο , έχουμε αυτόματα δεύτερο γύρο , με υποψήφιους το ΄΄αδιαφιλονίκητο φαβορί ΄΄και τον νύν έπαρχο .Πλακάκια οι δύο νυν (νυν έπαρχος ,νυν δήμαρχος ) , τσούπ νάτος ο νέος δήμαρχος ।
Να τον χαιρόμαστε !!!!!
Κοντά σας ο ανορθόγραφος




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε blogger και φίλοι αναγνώστες
συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο αλλά τι κάνουμε;
Μήπως ήρθε η ώρα να δράσουμε και εμείς. Πως όμως; Αυτό ψάχνω και εγώ. Τα πράγματα δεν φαίνονται καλά.
Από την μια ο έπαρχος με τον τέως και μερικούς του τέως και από την άλλα ο Ζώρζος με μερικούς από τον τέως.
Προβλέπω να έχουμε πάλι τα ίδια άτομα στο Δ.Σ. που τόσο καιρό λέγαμε ότι είναι φθαρμένοι (για να μην πω αχρ....).
Τα ονόματα είναι τόσα που μόνο ρίγος τρόμου μου προκαλούν. Εσάς;;
1. Πρώην με έπαρχο
2. Ο καταλάθος αντιδημ που με τόσες αποχωρήσεις πήρε την αντιδημαρχία (βλέπε κάβα ....)με έπαρχο
3. Ο κύριος χλοοτάπητας Καμαρίου 1 εκ. με τον Ζώρζο?
4. Ο καραφλός πράκτορας 000 από Ζώρζο σε τέως και τώρα σε έπαρχο
5. Ο χοντρός και ο λιγνός πριν με τον τέως τώρα συζητούν με Ζώρζο
6. Ο τύπος από τα Έφορα Λαγκάδια από τέως σε Ζώρζο
7. Φάβες και Φασόλια από αριστερά σε ... δεν ξέρω που
και τα ονόματα δεν έχουν τέλος
-Οι Κομματάρχες
Βουτσάδες και τέως Νομαρχιακοί συμβ και τεως πρόεδροι τοπικών.
-Οι από κοντά στην εξουσία
Κανά.ρηδες και Καμάρι.λοι
και πολλοί άλλοι.......

Αν τους ξαναβγάλουμε είμαστε άξιοι της τύχης μας.
Αν ο κάθε ανίκανος έχει 500 σταυρούς λόγω συγγενών και πανηγυριών τότε δεν φταίνε αυτοί αλλά εμείς.

Μήπως να προτείνω και εγώ (γιατί καλύτερος είναι ο εκδότης) μια τρίτη πρόταση με σκοπό όχι μόνο την εκλογή με κάθε μέσο αλλά το καλό του τόπου. Και όλοι ξέρουμε ποιο είναι το καλό....
Να βρούμε ανθρώπους με
ΟΡΑΜΑ-ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ-ΔΙΑΘΕΣΗ
και όχι
ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΚΡΟΥΕΖΕΣ
Ας δραστηριοποιηθούμε και ίσως ξεφύγουμε από την Σκύλλα και την Χάρυβδη.
Ας γίνει το διαδικτυο η σπίθα να καούν μόνο τα ξερά της Σαντορίνης.
Και ίσως κάπου συναντηθούμε .....

thira-mata είπε...

Πολύ σωστά το έθεσες το θέμα φίλε μου .Είμαστε άξιοι της τύχης μας .Το θέμα είναι (όπως ανέφερες κι εσύ ) πως η τύχη η δική μας , εξαρτιέται από μερικές ανεγκέφαλες φαμίλιες , οι οποίες το μόνο που σκέπτονται προεκλογικά δημοτικών εκλογών , είναι το βόλεμα και η κουτάλα .Και το παράδοξο στην όλη ιστορία , είναι πως τα άτομα που απαρτίζουν αυτές τις φαμίλιες , αύριο θα βγαίνουν και θα το παίζουν φίλο - Σαντορινιοί , τοπικιστές και θα ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου τους . Σκατά στα μούτρα τους λοιπόν .Θα πρέπει να γίνουμε Sherlock Holmes , και να παρουσιάσουμε εμείς το πόθεν εσχες , όλων αυτών (των περισσοτέρων ) που ασχολούνται με τα Δημαρχιακά , αλλά και πάλι το αποτέλεσμα δεν θα είναι σίγουρα θετικό .Βλέπεις είναι αρκετοί !!!!!!