Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

"Κρίμα για την ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ"

Αναρτήθηκε από το troktiko Δευτέρα 12 Ιουλίου 2012


"Ήρθα και φέτος με το σύζυγο μου Σαντορίνη για τέταρτη φορά। Οι τιμές στο νησί είναι "φωτιά και λάβα" πραγματικά। Ένας καφές στην καλντέρα 9 ευρώ, ο χυμός πορτοκάλι (λένε φυσικός, δεν είναι φυσικός, αλλά νερωμένος γεμάτος παγάκια) 12 ευρώ. Για ένα καφέ και ένα χυμό πληρώσαμε...

21 ευρώ!!!
Το μεσημέρι στα Φηρά για μια σαλάτα του σέφ και ένα κλαμ σάντουτς 25 ευρώ! Ρεκόρ γκίνες, δεν είμαστε καλά.
Οι ξαπλώστρες στον Περίβολο μέχρι και 15 ευρώ το ζευγάρι και στα περισσότερα, με το που κάθεσαι σου φέρνουν και ένα εμφιαλωμένο νερό που στο χρεώνουν 6 ευρώ.
Για αποδείξεις δεν συζητάμε. Αμα το θυμηθούν ή άμα το ζητήσεις με επιμονή!
Τα υπόλοιπα προβλήματα παραμένουν. Ενας μόνιμος κάτοικος μου έλεγε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η πολεοδομία. Μου έλεγε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα για ένα τεράστιο παράνομο κτήριο στην ΟΙΑ. Σταμάτησε γιατί ασχολήθηκε ο ΣΚΑΙ για μέρες, και μόλις οι κάμερες έφυγαν επανήλθαν οι μπουλντόζες, άρχισαν ξανά τα έργα!!!
Στα Φηρά τα μισά κέντρα διασκέδασης λειτουργούν παράνομα...

Κρίμα για ένα τέτοιο νησί Διαμάντι
Κανονικά θα έπρεπε εν μέσω θέρους να επισκεφτεί το νησί κυβερνητικό επιτελείο από Γερουλάνο, Μπιρμπίλη, Παπακωνσταντίνου χωρίς κάμερες και δημοσιογράφους, απλά με το επιτελείο τους να καταγράψει και να δεί τα όργια παρανομίων.
Ενα νησί που συγκεντρώνει το 15% του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδος είναι απαράδεκτο να λειτουργεί έτσι.
Με τον ανδρα μου πάντως δεν ξαναρχόμαστε. Τέλος η Σαντορίνη με τέτοια ακρίβεια δεν αντέχεται"


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Μας πήραν για τα καλά χαμπάρι .Σοβαρευτείτε ρε και αφήστε τις μαλακίες περί ακριβών ενοικίων και ………………….


10 σχόλια:

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Υπάρχουν ορισμένα τέτοια κρούσματα στο νησί αλλά είναι ελάχιστα. Υπάρχουν μέρη για όλα τα βαλάντια και τιμοκατάλογοι προτού παραγγείλει κάποιος. Αν ήθελε να πιει τον καφέ του σε νορμάλ τιμή υπάρχουν πολλές καφετέριες που τον σερβίρουν φθηνότερα απο πολλές περιοχές της χώρας. Στον επισκέπτη αυτόν που δυσφημίζει έτσι το νησί μας να προτείνω να πάει να πιεί ένα καφέ στο μοναστηράκι με θέα τον τοιχο του ηλεκτρικού 5 ευρώ και στην μποχα του Πειραιά άλλα 6. Αντε γιατι το έχουμε παραξηλώσει με ορισμένους...

Ανώνυμος είπε...

Φοβερή η λογική του WishmasteR !

Επειδή ο επισκέπτης λέει ότι πλήρωσε τον καφέ 9 ευρώ, δυσφημίζει το νησί σας. Και δεν το δυσφημίζει αυτός που τον πουλάει 9 ευρώ !

Αν θεωρείς ότι ανάλογα με τη θέα πάει και η τιμή, τότε τι να πω; Αν συνεχίσετε έτσι, θα τη χαζεύετε μόνοι σας την καλντέρα σε δυο τρία χρόνια και θα κυνηγάτε τον επισκέπτη με το ...ψαροτούφεκο.

Προσωπικά, 9 ευρώ δεν πρόκειται να δώσω σε κανέναν κλέφτη και όπου βλέπω τέτοια φαινόμενα το λέω σε όσους ξέρω για να απομακρύνονται. Ελπίζω να το κάνουν και άλλοι αυτό, μπας και γίνουμε άνθρωποι κάποτε.

Ανώνυμος είπε...

ΘΗΡΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
http://santorinipatriots.wordpress.com

thira-mata είπε...

Θα συμφωνήσουμε με τον ανώνυμο επισκέπτη μας .Καφέ ρε παιδιά σερβίρανε όχι φιλέτο μοσχάρι αλά κουκουμαβλάκιους με 10 χρυσούς σκούφους . ¨Έλεος .
Δεν χρειάζεται να το παραξηλώσουμε φίλε wish .Να το συνετίσουμε θέλουμε .

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Ανώνυμε μάθε ανάγνωση για να καταλαβαίνεις τι διαβαζεις. Φυσικά και δεν επικροτώ τους άθλιους εκμεταλλευτές κερδοσκόπους που πράττουν έτσι.
Απο την άλλη πλευρά έχω παρατηρησει σχόλια εσκεμμένα και μυθους κατασκευασμένους που πλήττουν τον τουρισμό στο νησί. Δεν με θίγουν προσωπικά, δεν διατηρώ επιχείρηση και δεν έχω άμεσο όφελος αλλά με εκνευρίζει η δυσφήμιση οταν γενικευετε.
Πολλοι φίλοι μου μου πριν έρθουν μου έλεγαν Φαρμακείο η Σαντορίμη κλπ και όταν ήρθαν μου είπαν εδώ ειναι πολύ πιο φτηνά απο... εδω, εκει, παραεκεί...
Να μας πει ο φιλος πιο μαγαζί ηταν και να στειλει την αποδειξη να τη δημοσιευσουμε και να τον κάνουμε ρόμπα...
Με στοιχεία όχι αερολογιες...

Ανώνυμος είπε...

@ WishmasteR, ξέρω ανάγνωση και καταλαβαίνω τι διαβάζω (είσαι λίγο αγενής ε;).

Βέβαια, πήγες να το μαζέψεις λίγο (αλλά και πάλι, άλλα γράφεις στο πρώτο και άλλα στο δεύτερο σχόλιο).

Για ξαναδιάβασέ τα :)

miky είπε...

πινω τον καφε μου με 2,50 - 3,00 ευρω σε πολλα μαγαζια του νησιου και τρωω πολυ καλα με 15,00 - 20,00 ευρω.μια φορα αποφασισαμε με μια φιλη να παμε για καφε στην καλντερα στο φρανκος μπαρ, καθισαμε, ειδαμε το μενου και οταν ηρθε ο σερβιτορος να παρει παραγγελια τον ευχαριστησαμε και φυγαμε. πηγαμε στο κλασικο,(κι εκει καλντερα ειναι) ηπιαμε τον καφε μας και δεν ειχαμε καθολου την αισθηση οτι μας πιανουνε τον κ... ενοειται πως εντυπωσιασμενη απ' τις τιμες του φρανκος το ειπα σε ολους μου τους γνωστους.
η σαντορινη εχει φτηνο καφε, φτηνο φαγητο και φτηνα και καλα ξενοδοχεια. οποιος νομιζει πως σαντορινη ειναι μονο η καλντερα, ας μην ξαναρθει!
το 1989 ειχα πληρωσει στη βενετια εναν εσπρεσσο 6.000 λιρετες, δηλαδη 3,00 ευρω. σημερα ποσο θα κανει; οταν ακουω ιταλους να παραπονιουνται για τον καφε, τους εξηγω πως η σαντορινη ειναι η βενετια της ελλαδας και αμεσως αλλαζουν γνωμη. και οσα λενε οι μαγαζατορες για τα ενοικια ισχυουν.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια, Σαντορίνη είναι! Ας βάλουμε και 10 ευρώ τον καφέ! Αφού τουρίστες είναι, ας τους σκίσουμε...

Unknown είπε...

που ειδατε ότι η σαντορινη είναι για όλα τα βαλαντια? αν θες να πιεις καφε στο coffee island ναι. αν θες να πιεις έναν καφε σε καφετερια θα τον πληρωσεις θες δεν θες 4.50ε. ελεος που εχετε το θρασος και μιλατε κ από πανω. τολμησε και πηρε ενας τουρίστας από την οια μια μπυρα mythos και μαλιστα στο χερι για να φυγει και του ζητησαν 5ε!!! ασε που κανανε άλλες τιμες τιμες στους ελληνες. παρανομια φουλ... σας βλεπω να χαζευετε μονοι σας την καλντερα σε λιγο

Γιάννης Γύπας είπε...

Κρίμα για την πανέμορφη Σαντορίνη!!! Ο καφές λες και έχει μέσα Χρυσό!!