Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Δημοκρατικό τσιγάρο !!!!!!!!




Από το e-radio
Η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος έχει προκαλέσει πάρα πολλές αντιδράσεις। Μεγάλοι καλλιτέχνες όπως ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Σταμάτης Κραουνάκης τάσσονται κατά του μέτρου και ξεκινούν μια εκστρατεία που εναντιώνεται σε αυτό .
Ο Σταμάτης έγραψε μάλιστα ένα τραγούδι για την απαγόρευση, που σύμφωνα με την Espresso αναφέρει: ''Κι ας φάω πρόστιμα κι ας με δικάσουν, εδώ καπνίζουμε και είναι παράνομο κι όλο ελπίζουμε να μην μας πιάσουν'' .

Προχθές πραγματοποιήθηκε μία διαμαρτυρία σχετικά με αυτό το θέμα।
Ο Θάνος Μικρούτσικος δήλωσε: ''Σήμερα μας απαγορεύουν να καπνίζουμε, αύριο ποια άλλη απαγόρευση θα ακολουθήσει; Κάποια στιγμή που είχε -3 βρεθήκαμε όλοι έξω, σερβιτόροι και πελάτες, εκτός από μία κυρία. Θεωρώ αυτό το μέτρο αντιδημοκρατικό, που αποφασίστηκε σε μια διαδρομή με κανό''!

Οι ομιλητές έθεσαν όλοι σαν επιχείρημα ότι το τσιγάρο: ''αποτελεί παρέα για τον άνθρωπο που θέλει να απολαύσει έναν καφέ και να στοχαστεί'' .

Και εμείς από τα thira-mata αναρωτιόμαστε :

Αλήθεια ,
ποιοι είναι αυτοί που καθημερινά σκέπτονται την υγεία μας και μας απαγορεύουν το κάπνισμα , μας προτρέπουν να κλείσουμε για μια ώρα την τηλεόραση μας για το καλό του πλανήτη , μας προτρέπουν να φοράμε μάσκες στους δρόμους ?

Αλήθεια ,
ποιοι είναι αυτοί , οι οποίοι καθημερινά γάμανε τον πλανήτη μας , το περιβάλλον που ζούμε και μας προτρέπουν-διατάζουν να κάνουμε τα παραπάνω ?

Αλήθεια ,
ποιοι είναι αυτοί , οι οποίοι μας μετατρέπουν σε ρουφιάνους , καρφώνοντας σήμερα κάποιον που καπνίζει , αύριο κάποιον που μιλάει αρνητικά για αυτούς , μεθαύριο κάποιον που σκέπτεται ?

Αλήθεια ,
γιατί θα πρέπει να τους πάρουμε στα σοβαρά όλους αυτούς , και εμείς που καπνίζουμε , αλλά και οι μη καπνιστές και να μην τους γράψουμε στους όρχεις μας ?

Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού .

Σκατά στα μούτρα τους λοιπόν .

Δεν υπάρχουν σχόλια: