Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Κρουαζιέρα . Μα ποιά κρουαζιέρα? .


Αυτό που επιμηκύνει τη τουριστική περίοδο στη Σαντορίνης είναι η κρουαζιέρα .

Από τον Μάρτιο (τέλη Φεβρουαρίου πιο συγκεκριμένα) ξεκινάνε τα καράβια να έρχονται στο νησί.

Επισκέπτες (αρκετοί σε αριθμό ) καταφθάνουν , με σκοπό να θαυμάσουν τη ξεχωριστή , διαφορετική Σαντορίνη .

Μόνο που Σαντορίνη για τους υπευθύνους , είναι μόνο τα Φηρά και η Οία .¨Ήταν και το Ακρωτήρι αλλά …………..γνωρίζετε .


¨Έχουμε λοιπόν Μάιο και τα κρουαζιερόπλοια είναι πλέον αρκετά .Το νησί κατακλύζεται από τουρίστες , οι οποίοι σαν πρόβατα , ακολουθούν συγκεκριμένο πρόγραμμα .


Πρώτα στις λάντζες των λεμβούχων του προέδρου , για Αθηνιό ή παλαιό λιμάνι και μετά στα πούλμαν ή στο τελεφερίκ αντίστοιχα. Στάση λίγο στα Φηρά και μετά βούρ για Οία .Επιστροφή μετά στα καράβια .

Το νησί λοιπόν έχει να αναδείξει μόνο αυτά στους πολύ αναμενόμενους τουρίστες μας .

¨Όλοι εσείς που έχετε ή πρόσφατα φτιάξατε μαγαζιά σε περιοχές που ερχόντουσαν πούλμαν, εκτός Φηρών και Οίας , καλό είναι να τα κλείσετε .Οι υπεύθυνοι έχουν καλά μελετήσει για αυτή σας τη κίνηση .Θα σας αγοράσουν το κατάστημα σας και θα σας πουλήσουν άλλο αντίστοιχο στα Φηρά ή στην Οία .

Η τιμή θα είναι καλή .Ο αέρας που θα δώσετε απλό αεράκι (μια περιουσία ).Δεν τρέχει λοιπόν λόγος ανησυχίας .
Αυτοί που πρακτορεύουν τα κρουαζιερόπλοια , ο πρόεδρος των λεμβούχων , οι ιδιοκτήτες των πούλμαν , σε συνεργασία με τον δήμο και τη κοινότητα της Οίας , μελετούν και την περίπτωση με σύγχρονα μέσα , να μεταφέρουν το μαγαζί σας από το χωριό που βρίσκεστε , σε μεγάλο χώρο στα Φηρά ή στην Οία .

¨Έτσι λοιπόν όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι και κανείς δεν θα έχει παράπονο .Διότι εδώ που τα λέμε τι θα ήταν η Σαντορίνη χωρίς την καλντέρα των Φηρών και χωρίς την καλντέρα της Οίας ?

Το καστέλι στον Πύργο με το παραδοσιακό οικισμό , το παραδοσιακό χωριό στο μεγαλοχώρι ,ο γουλάς στο εμπορείο , δεν αποτελούν σημεία αναφοράς .Από την άλλη δεν πρέπει να στεναχωρήσουμε τον σούπερ κοινοτάρχη και τον μέγα πρόεδρο των λεμβούχων .


Ο κόσμος της κρουαζιέρας είναι αρκετός για όλη τη Σαντορίνη .Διοχετεύστε τον παντού .


Εσείς , απαράδεκτοι μαφιόζοι της Σαντορίνης .


Νεόπλουτοι καλοφαγάδες .



Παρέα , σας κρατάει , ο ανορθόγραφος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: