Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ



Η περίφημη φράση που εκστόμισε ο Χαρίλαος Τρικούπης εν έτη 1893 , σηματοδοτεί ακόμη κα σήμερα την παραδοχή της παταγώδους αποτυχίας σε κάθε έκφραση της ζωής . Ο εφιάλτης της ‘’ πτώχευσης ‘’ στο επίπεδο της οικονομίας , φιγουράρει εκ νέου ως μια δυσοίωνη προοπτική –και όχι μόνο για τη χώρα μας –στη κατακλείδα της παγκόσμιας κρίσης .Αυτό μας καθιστά για άλλη μια φορά ομήρους στα σχέδια των ‘’μαθητευόμενων ‘’ μάγων που εν πολλοίς προκάλεσαν αυτή τη κρίση .

Στη χώρα μας , η υπόθεση κρίση μοιάζει με καρικατούρα , αφού αποτελεί πάγια μικροπολιτική τακτική των κομμάτων εξουσίας να ‘’ αποκαλύπτουν ‘’ την καταστροφική πολιτική των προηγούμενων , όταν αναλαμβάνουν την διακυβέρνηση .
Αν μη τι άλλο , είναι ευκαιρία να αναλογιστούμε εάν , πριν από την οικονομική ‘’πτώχευση ‘’ , προηγήθηκε μια άλλη , αυτή της κοινωνίας , που ίσως μας οδηγεί στο κύκνειο άσμα της εποχής ….

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν , λοιπόν , διότι αποδεχτήκαμε μοιρολατρικά να μας μετατρέψουν από πολίτες σε καταναλωτές και μάλιστα με δανεικά , αφού αυτό χρειάζεται για να τραφεί και να επιβιώσει το αδηφάγο τέρας της ελεύθερης αγοράς .Το ‘’ σκέφτομαι , άρα υπάρχω ‘’ έγινε ανενδοίαστα ‘’ χρωστάω άρα υπάρχω ‘’ , με αποτέλεσμα μια πλασματική – άρα και εύθραυστη – ευημερία των αγαθών και όχι των ανθρώπων …

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν , διότι θυσιάσαμε την αειθαλή και ουσιαστική γνώση στη συσσώρευση τίτλων σπουδών προς επαγγελματική αποκατάσταση , με στόχο όχι να ζήσουμε καλύτερα αλλά πλουσιότερα . ……….

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν , διότι μας υποχρέωσαν να αποφασίσουμε ότι πρέπει να ζούμε για να δουλεύουμε κι όχι το αντίστροφο .Η καριέρα εξάντλησε το χρόνο μας , που έμεινε άδειος από φίλους , παρέες , οικογένεια κι ενδιαφέροντα , παραδίδοντας μας υπερφίαλους , κενούς , στο τέλος της ημέρας .
Αποκτήσαμε τα πάντα , αλλά δεν έχουμε με ποιόν να τα μοιραστούμε .

Απο το περιοδικό ελεύθερης κυκλοφορίας '' Serious '' , κείμενο του Νικόλα Καμακάρη .

Δυστυχώς φίλοι μου επτωχεύσαμεν , κάνοντας πλούσιους ορισμένους μαλάκες , οι οποίοι έχουν και το θράσος να κάνουν διαγγέλματα προς τον ελληνικό λαό , προετοιμάζοντας τον για τις σφαλιάρες που επρόκειτο να φάει .

Ναι φίλοι μου επτωχεύσαμεν , διότι ενώ το κράτος μας , τείνει προς οικονομική καταστροφή –όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι διάφοροι μαλάκες – άμεμπτοι παραμένουν :

Α) Οι τράπεζες με τον υπέρογκο δανεισμό τους
Β) Η εκκλησία με τη τεράστια περιουσία της

Γ) Τα λαμόγια πολιτικοί που κατασπαράξανε το δημόσιο πλούτο και κυκλοφορούν ελεύθεροι με καταθέσεις στην Ελβετία .


Δυστυχώς φίλοι μου επτωχεύσαμεν , αλλά είναι καιρός να κοιτάξουμε κατάματα όλους αυτούς τους Μαλάκες που ευθύνονται για αυτή τη πτώχευση και να τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν .


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ . ΟΧΙ άλλο πράσινο , όχι άλλο μπλέ , όχι άλλο κόκκινο , όχι άλλα ψέματα , όχι άλλη πλύση εγκεφάλου από την τηλεόραση και γενικότερα από τα Μ.ΜΕ .
.

Επιτέλους κάτι πρέπει να κάνουμε ………………….!!!!!!


Για τα thira-mata ο ανορθόγραφος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: