Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ένα γήπεδο , κόστισε όσο θα κοστίζανε τέσσερα γήπεδα ?

Διαβάσαμε σήμερα από το santorini news , σχετικό άρθρο για τη δημοπρασία του χλοοτάπητα , στο γήπεδο του καρτεράδου .


Διακρίναμε το εξής παράλογο .


Για παρόμοια κατασκευή που έγινε πέρυσι στο γήπεδο του Καμαρίου , ο δήμος πλήρωσε το υπέρογκο ποσό των 901.640,000 ευρώ .Μάλιστα όπως θα θυμάστε , μετά από ένα μήνα-αφότου παραδόθηκε το έργο – άνοιξε μια τεράστια τρύπα στον κυρίως χώρο του γηπέδου .





Η φετινή δημοπρασία για την τοποθέτηση του χλοοτάπητα του γηπέδου του Καρτεράδου , οδήγησε την ανάδοχο εταιρεία σε έκπτωση από την αρχική τιμή που είχε δώσει , αντί του ποσού των 430.000,000 ευρώ σε 270.000,000 ευρώ .


Συγκρίνοντας λοιπόν τα δύο κοστολόγια , διακρίνουμε μια ΜΙΚΡΗ διαφορά , της τάξεως των 631.640,000 ευρώ . Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος απλός πολίτης να πει , πως με αυτή τη ΜΙΚΡΗ διαφορά θα μπορούσε να τοποθετηθεί χλοοτάπητας , σε τρία ακόμη γήπεδα . Του Πύργου , του Μεγαλοχωρίου και να φτιαχτεί και ένα ακόμη καινούργιο .


Πραγματικά , αν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση (η οποία μπορεί να έχει δοθεί εν αγνοία μας ) για αυτή τη διαφορά θα θέλαμε να την ακούσουμε .Διότι αν δεν υπάρχει , θα πρέπει ως απλοί πολίτες να δούμε τα τιμολόγια , κι εμείς οι ίδιοι να απευθυνθούμε στον κύριο Κρίμπα Χαράλαμπο (ο ειδικός εργολάβος που ανέλαβε την αποπεράτωση του έργου στο Καμάρι ) να μας δώσει εξηγήσεις .


Δουλειά που θα έπρεπε φυσικά να κάνει ο δήμος , με τους κάθε λογής υπεύθυνους που έχει μαζέψει εκεί μέσα , αλλά τα δικά του λεφτά , πάρε - έδωσε ? Στα τέτοια του λοιπόν .


Επαναλαμβάνουμε , πως αν η ενημέρωση μας είναι ελλιπής , θα θέλαμε να ακούσουμε , να μάθουμε , τι παπαριά ειπώθηκε για αυτό το θέμα .


Καλή εβδομάδα να έχετε .

3 σχόλια:

Del είπε...

Μα έλα τώρα φίλε μου, μην γίνεσαι κακεντρεχής...
Μην κοιτάς που το γήπεδο του Καρτεράδου είναι το πιο μεγάλο στη Σαντορίνη και κοστίζει φθηνότερα...
Αυτά είναι για εκείνους που ψάχνουν χιλιάδες ευρώ στ' άχυρα...ή καλύτερα στο δημοτικό αχυρώνα!!!!
Ίσως ο χλοοτάπητας του καμαρίου να ήταν χειροποίητος ή επειδή ήταν ο πρώτος στο νησί να το παίζαμε κουβαρτάδες απ' τη χαρά μας...
Στα σοβαρά τώρα πραγματικά θα έπρεπε κάποιος να ασχοληθεί με αυτό το θέμα και να καλέσει τους υπευθύνους να τους ρωτήσει, μήπως και ακούσουμε πειστηκές απαντήσεις...Ευελπιστώ!!!
Χαίρετε...

thira-mata είπε...

Φίλε del η αλήθεια είναι πως θα το θάψουν κι αυτό το θέμα .Βλέπεις οι ψηφοφόροι σε αυτό το νησί (οι οποίοι για εμάς είναι συνυπεύθυνοι για αυτή τη κατάντια )νοιάζονται για την καρέκλα και δεν τον ενδιαφέρει που πηγαίνουν τα χρήματα και τα δικά του , αλλά και του υπόλοιπου κόσμου εδώ στο νησί .Χέστα φιλαράκι .

Σιγαλας Μακαριος είπε...

tziz................