Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΙ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ




Και ξαφνικά αυτό το ευλογημένο νησί γέμισε με στρουθοκαμήλους!!! Πότε με το κεφάλι χωμένο στο έδαφος, πότε καμαρωτές κορδωμένες με το κεφάλι ψηλά στον ουρανό. Φτερά και πούπουλα παντού. Στην καλντέρα, στα καλντερίμια, στη θάλασσα. Η διαφορά με αυτές τις στρουθοκαμήλους - σε αντίθεση με τις κανονικές - είναι πως οι δικές μας είναι celebrities και κυκλοφορούν με ιδιαίτερες στολές. Η καθεμία αποτελεί ξεχωριστή μονάδα στο νησί μας. Έχουν όραμα, κουλτούρα και με αλληλοϋποστήριξη οδεύουν για μια Σαντορίνη ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ!!!

Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζουμε τους άρχοντες "στρουθοκαμήλους" του τόπου μας:




ΡΟΥΣΣΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Ο σημερινός άρχοντας μας, ο βράχος του νησιού μας. Γεννήθηκε το 1953 στη Σαντορίνη. Μετά από 39 χρόνια έκανε το λάθος να ασχοληθεί με την πολιτική. Δεν σκέφτηκε ούτε έναν από τους κακόμοιρους συμπολίτες μας. Το έργο του από το 1990 έως σήμερα τεράστιο. Κατάφερε να μεταμορφώσει ένα νησί ευλογημένο σε κατάρα. Για αυτό το λόγο ο θηραϊκός λαός τον επιβράβευσε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, με αποτέλεσμα σήμερα να διανύει το μισό της δεύτερης θητείας του. Φυσικά σ΄αυτό το τεράστιο έργο συνέβαλαν και άλλοι άρχοντες στρουθοκάμηλοι. Δεν θα μπορούσε ποτέ μόνος του ένας άρχοντας να μεταμορφώσει έτσι τη Σαντορίνη.




ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΑΡΓΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Δεξιά χέρια του άρχοντα μας. Με πίστη και όραμα ακολουθούσαν από κοντά, βλέποντας πως η καρέκλα του δημάρχου είναι μεγάλη και χωράει γιατί όχι και τους δύο τους. Υποστηρικτές του έργου του μεγάλου άρχοντα, οδήγησαν την κούρσα της επανεκλογής .Τους αξίζει λοιπόν ένα μεγάλο μπράβο για τη συμμετοχή τους στην κατάρα της Σαντορίνης .Μας στεναχώρησαν όμως με την επιστολή που έστειλαν στον άρχοντά μας στις 16 Ιανουαρίου 2009. Γιατί κύριοι ? Γιατί δεν επιθυμείτε για δύο χρόνια ακόμη να είστε αντιδήμαρχοι διακοσμητικά στοιχεία σε ένα δήμο κατάρα που και εσείς οι ίδιοι δημιουρήσατε ? Τόσα χρόνια δηλαδή τι είσασταν ? Αντιδήμαρχοι στολίδια ? Σας ευχόμαστε πάντως με την νέα σας παράταξη να συνεχίσετε με το ίδιο όραμα και κουλτούρα το έργο σας για να δούμε επιτέλους πόσο πίσω μπορείτε να πάτε αυτό το τόπο. Γιατί πραγματικά, το να καταφέρεις να πας τόσο πίσω ένα τόπο, χρειάζεται μεγάλη ικανότητα. Κι εσείς κύριοι, μας αποδείξατε τόσα χρόνια πως μπορείτε. Μπράβο σας και καλή συνέχεια.

ΜΗΤΡΟΠΙΑΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ Τέως άρχων "στρουθοκάμηλος". Πληγωμένος από τις κατηγορίες των νυν στρουθοκαμήλων. Κατάφερε όμως, κυρίες και κύριοι συμπολίτες, να βρει το δίκιο του. Το εφετείο Αιγαίου ομόφωνα στις 15 Ιανουαρίου τον έκρινε αθώο απο όλες τις κατηγορίες Ναι, καλά ακούσατε. Δηλαδή αυτός ο τέως άρχοντας δεν συνέβαλε στην σημερινή κατάρα ? Μα και όλα αυτά τα έργα που τόσα χρόνια έκανε ? Όλα αυτά τα ελλείμματα για τα οποία φωνάζουν οι παραπάνω άρχοντες ? Αυτοί λένε πως παραλάβανε ένα δήμο καταχρεωμένο, οικονομικά κατακρεουργημένο. Πώς κύριοι δικαστές απελάσατε τον άρχοντα Μητροπία ? Ξέρετε πόσο κόστος είχε η κατασκευή του ανδριάντα που του φτιάξαμε Και τώρα τι θα γράψουμε πάνω του ? Πως αυτός ο άρχοντας δεν συνέβαλε στην κατάρα της Σαντορίνης. Κρίμα. Μεγάλο κρίμα.


Ακολουθούν κι άλλοι άρχοντες "στρουθοκάμηλοι", στην πορεία...!

Για το καλο της Θήρας .


Δεν υπάρχουν σχόλια: