Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Ντροπή .



Είναι ντροπή και απάνθρωπο να συναντάμε καθημερινά ζώα δολοφονημένα στους δρόμους . Υπάρχουν στο νησί μας αρκετά αδέσποτα ζώα και αν εξαιρέσουμε μια κτηνίατρο , καθώς και την ¨Ενωση ζωόφιλων Θήρας οι οποίοι κάνουν ότι μπορούν για να σώσουν λίγο τη κατάσταση , όλα τα υπόλοιπα ζώα είναι έρμαια της τύχης τους .

Κάθε χρόνο εκατοντάδες (ίσως και παραπάνω ) σκυλιά και γάτες δηλητηριάζονται από φόλες .

Γνωρίζουν άραγε αυτοί οι απάνθρωποι που ρίχνουν το δηλητηριασμένο δόλωμα στους δρόμους και στα χωράφια , τι φρικτούς πόνους προκαλούν στα ζώα ?¨Έχουμε όμως την εντύπωση πως και να γνώριζαν θα το ξαναέκαναν .Γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι πραγματικά άρρωστοι , βάναυσοι .Αρρωστημένα μυαλά , που θα συμπεριφερόντουσαν απάνθρωπα , ακόμη και στα παιδιά τους .

Η φόλα εξάλλου πρέπει να γνωρίζουν πως αποτελεί σοβαρό κίνδυνο και για τα μικρά παιδιά.
Πρόκειται για δηλητήριο σε ελκυστική και βρώσιμη μορφή και είναι πολύ εύκολο για ένα μικρό παιδάκι να πει στον πειρασμό να το δοκιμάσει αν το βρει μπροστά του, παίζοντας στο δρόμο ή στα χωράφια . Και φυσικά όπως καταλαβαίνετε μια τέτοια κίνηση μπορεί να αποβεί μοιραία.

Μερικά από τα συμπτώματα κάποιου οργανισμού που έρχεται σε επαφή με το παραπάνω δηλητήριο είναι :

έντονη σιελόρροια,

μυϊκός τρόμος,

ασθματική αναπνοή,

τρέμουλο,

σπασμοί και κώμα.


Η δηλητηρίαση των ζώων είναι παράνομη . Σύμφωνα με τον Νόμο 1197/1981 «όποιος σκοτώνει, κακοποιεί ή εγκαταλείπει ζώο θα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 6 μήνες ή /και με χρηματική ποινή 300€ μέχρι 1,500€»


Ο νόμος 2017 (1992) αναφέρει: “Κανείς δεν πρέπει να κάνει άσκοπα ένα ζώο να πονά, να υποφέρει ή να αγωνιά.
Κανείς δεν πρέπει να εγκαταλείπει ένα κατοικίδιο ζώο. “

Η εφαρμογή του νόμου ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών (δηλαδή των δήμων) και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (δηλαδή την αστυνομία).

Μιας και οι παραπάνω παίρνουν το ύπνο του δικαίου , ας κάνουμε τη δική μας προσπάθεια μείωσης του προβλήματος .

Οι άνθρωποι που δηλητηριάζουν ζώα είναι δολοφόνοι .Μη τους αφήνετε ατιμώρητους .Καταγγείλετε στην αστυνομία, στον εισαγγελέα ή τον σύλλογο ζωόφιλων οποιονδήποτε είδατε να τοποθετεί δηλητήριο ή απειλεί να δηλητηριάσει ζώα.

Προστατέψτε τα ζώα!

Κι εσείς τοπικοί άρχοντες και φορείς ασχοληθείτε λίγο και με αυτό το θέμα (γιατί , με τι άλλο ασχολήστε? Τέλος πάντων ) .Η κακοποίηση των ζώων είναι η αρχή για την μετέπειτα ανθρώπινη κακοποίηση .

Παρακάτω μερικά παραδείγματα :

Δευτέρα, 2 Μάρτιος 2009

ΦΟΛΕΣ,ΦΟΛΕΣ,ΦΟΛΕΣ.....

Δυστυχώς ο χορός της φόλας καλά κρατεί...Παρασκευή 27/2/2009,ωρα 05:00,πεφτουν μαζικά φόλες στην Σαντορίνη .Αρκετά σκυλάκια νεκρά.......:


Σαντορίνη 1: Σαντορίνη 2:

(adespotesmaties.blogspot.com)

10 Μαρ 2008

ΦΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΑ

Ο Σωτήρης, ο Βλάσης και άλλα 21 σκυλιά δεν θα ξαναδούν «το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο» στην Οία της Σαντορίνης. Εφυγαν την Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου, ανήμερα των Ταξιαρχών με τον πιο φριχτό τρόπο μπροστά στα έντρομα μάτια ανθρώπων που πάλευαν να τα σώσουν με ενέσεις ατροπίνης, από το φυτοφάρμακο που χρησιμοποιήθηκε σε αυτήν τη μαζική δηλητηρίαση. Για τα περισσότερα ήταν ήδη αργά.

Η κοινότητα της Οίας, αν και το έγκλημα έχει ξανασυμβεί και επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε χρονιά «όλως τυχαίως» στην αρχή και στο κλείσιμο της σεζόν (βλέπετε το καλοκαίρι, τα αδέσποτα «προσθέτουν» γραφικότητα στο χωριό... είναι χάρμα οφθαλμών για τους τουρίστες), δεν κάνει απολύτως τίποτα. Πρέπει λέει να υπάρξουν «μάρτυρες του εγκλήματος» για να ξέρει ποιον θα «τιμωρήσει». Πόσους κατοίκους έχει η Οία, κύριε κοινοτάρχη; Πόσο δύσκολο θα ήταν, αν πραγματικά το θέλατε, να κατευθυνθείτε προς κάποιους πιθανούς υπόπτους; Αν θύμα του εγκλήματος ήταν άνθρωπος και όχι ζώο και δη αδέσποτο, με τον ίδιο τρόπο θα αντιδρούσατε; Με τόση αδιαφορία;

Ένας τόπος δεν χαρακτηρίζεται μόνο από τη φυσική του ομορφιά, αλλά κυρίως από την ομορφιά και τη ζεστασιά που κρύβει μέσα του και κουβαλάνε οι άνθρωποί του... Στην περίπτωση της Οίας και στο άκουσμα τέτοιων ειδήσεων, ο ήλιος σκοτεινιάζει, η Καλντέρα μυρίζει θάνατο και οι κραυγές των σκυλιών που πεθαίνουν αβοήθητα στοιχειώνουν για πάντα το τοπίο. (ΕΘΝΟΣ, 30/11/2007)

Παρασκευή, 27 Φεβρουάριος 2009

ΜΑΖΙΚΕΣ ΦΟΛΕΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΟΙΑ.......

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 5, Ο ΔΟΛΟΦΌΝΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΓΑΤΩΝ.( Ένωση Ζωόφιλων Θήρας)

Δυστυχώς και άλλα πολλά ακόμη ………………………………

Για τα thira-mata γράφει και συλλέγει ο/η Σκαντζοχοιράκιας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: