Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Το σωστό να λέγετε !!!!!






Θα πρέπει να παραδεχτούμε , πως φέτος , έγινε ένα μεγάλο βήμα σχετικά με τις πολιτιστικές

δραστηριότητες του νησιού μας .

Παρακολουθήσαμε αρκετά (μουσικά κυρίως) event , που έγιναν σε διάφορους χώρους του νησιού . Δεν νομίζουμε να έχουν γίνει παρόμοιες εκδηλώσεις ποτέ .

Τώρα σε ένα τόπο , είναι λογικό τα γούστα να ποικίλουν .Το σωστό λοιπόν είναι , οι εκδηλώσεις να ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα (δεν γουστάρω την τάδε είδα και άκουσα τον τάδε , δεν γουστάρω αυτόν , πήγα και είδα όμως αυτούς .Είχα επιλογές ) .

Κάτι τέτοιο , έγινε φέτος .

Μιας και έγινε το πρώτο βήμα , με επιτυχία θα μπορούσαμε να πούμε (σε όλες σχεδόν τις συναυλίες η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική ) , καιρός είναι να οδηγηθούμε στο δεύτερο βήμα .Στην πραγματοποίηση λοιπόν ειδικών χώρων , να μπορούμε κι εμείς αλλά και οι επισκέπτες μας να απολαμβάνουμε καλύτερα (ανάλογα τις προτιμήσεις ) αυτό που βλέπουμε .

Για παράδειγμα θα μπορούσε :

1) Να κατασκευαστεί ένα δημοτικό θέατρο . ¨Άπειρες οι δραστηριότητες που θα μπορούσαν να γίνουν καλοκαίρι και χειμώνα (θεατρικές παραστάσεις διαφόρων ΔΗΠΕΘΕ , παιδικό θέατρο , ερασιτεχνικό θέατρο , συναυλίες , standup comedy κ.λπ.) .

2) Να διαμορφωθεί ο χώρος της ένωσης (η κάποιος άλλος παρόμοιος ) κατάλληλα , έτσι ώστε να προστατευτεί από τον αέρα .Είναι κρίμα να πηγαίνεις με όρεξη σε κάτι που σου αρέσει και να μην μπορείς να το απολαύσεις .

Επίσης , δεν είναι πρέπον , ο καθένας που πάει σε μια συναυλία να παίρνει και να τοποθετεί την καρέκλα του όπου εκείνος θέλει .

Η κατασκευή ενός μεγάλου προστατευόμενου αμφιθεατρικού χώρου θα ήταν ότι καλύτερο .

3) Κάποτε είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια του δήμου , για την αφισό - διαφήμιση των επιχειρήσεων .Αυτό απότομα σταμάτησε (μα στην ουσία ποτέ δεν εφαρμόστηκε ) .

Να υπάρξουν λοιπόν συγκεκριμένα σημεία στο νησί , όπου θα μπορεί να προβάλετε η κάθε μεγάλη-μικρή δραστηριότητα .Η αλήθεια είναι , πως φέτος έγινε χαμός με όλα τα event και όχι μόνο .Κάθε επιχείρηση αφισοκολλάει όπου βρει , όσες αφίσες θέλει .Δεν είναι ωραία εικόνα αυτή .Και πρώτος για την καλυτέρευση αυτής της εικόνας , θα πρέπει να είναι ο δήμος , για να μπορεί να χώνει και τα ανάλογα πρόστιμα .


¨Ένα μπράβο σε όλους αυτούς (δημοτική . αλλά και ιδιωτική πρωτοβουλία) που κατάφεραν φέτος να πιάσουν το νόημα , για το τι σημαίνει , ποιοτική , ποικίλη , πολιτιστική δραστηριότητα .


Ας αφήσουμε λοιπόν για λίγο την γκρίνια στην άκρη (υποκουλτούρες και άλλα συναφή ), και ας δούμε λίγο και τη θετική πλευρά του θέματος .Κάποιοι δουλέψανε , τρέξανε , αγχωθήκανε , για όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις .Δεν νομίζετε πως θα πρέπει να του ανταμείψουμε με ένα μικρό και απλό μπράβο ?

Θα έχουμε , και χρόνο , και ερεθίσματα , εν καιρώ , για να γκρινιάξουμε πάλι !!!!!


Μακάρι τα παραδείγματα που αναφέρουμε παραπάνω , να γίνουν πράξη .


Συζητήστε τα άρχοντες , σε κάποια από τα βαρετά δημοτικά συμβούλια που κάνετε .Περάστε τα στη ημερησία διάταξη σας .Βάλτε τα σε προτεραιότητα .


Eμείς από τα thira-mata

6 σχόλια:

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Αυτός πραγματικά είναι ο καλυτερος τρόπος για να ασκήσεις κριτική χωρις αφορισμούς και μηδενισμούς. Συμφωνώ και επαυξάνω...και περιμένω και τις προτάσεις σας για του χρόνου στο mail του μπλοκ μου. Ενημερωτικά,τα πράγματα θα είναι πολύ πιο οργανωμένα απο την πλευρά της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. καθώς αυξάνει ο προυπολογισμός, φετος ημασταν σε μεταβατικό στάδιο, με μικρό προυπολογισμο, αναμονή εγκρισεων λειτουργείας ως νεοσύστατη και πίεση χρόνου.
Και μια είδηση... προσπαθούμε να φέρουμε το χειμώνα τον Βασίλη Καζουλη για μια Συναυλία και παρουσίαση του Δισκου απο το Αμστερνταμ στη Σαντορίνη, ελπίζουμε να ευδοκιμισει η προσπάθεια. Το χειμώνα κάποιες εκδηλώσεις αξιζουν πιο πολύ...
Να είστε καλά...

Del είπε...

Επιτέλους και μία ανάρτηση που βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο και όχι τελείως άδειο...

Φυσικά, βρίσκω απόλυτα θετική την σκέψη περί ποικιλίας στις εκδηλώσεις, κάτι που πράγματι φέτος υφίσταται...

Όσο για τις προτάσεις θα πω κάτι, προτού αναρτήσω και δικές μου στο blog μου.

1.Λογικό εώς αναγκαίο ένα δημοτικό θέατρο, που θα λειτουργεί ως κύριο μέρος των εκδηλώσεων. Χρειάζεται, ώστε να μην τρέχουμε από την Ένωση, στο Λύκειο, στις πλατείες κτλ.

2. Η Ένωση, σύμφωνα με όσα γνωρίζω, ανήκει σε ιδιώτες. Επομένως, υπεύθυνοι για τη διαμόρφωση του χώρου είναι εκείνοι. Δεν νομίζω πως έχει κάποια ανάμιξη ο Δήμος.

3. Σωστή η παρατήρηση για τις αφίσες, αλλά γνώμη μου είναι πως αν όποιος κολλάει, τις βγάζει κιόλας η ρύπανση είναι μηδενική. Όσο για τα συγκεκριμένα σταντ καλό σαν ιδέα, αλλά δεν πιστεύω πως κάποιος ιδιώτης θα συμμορφωθεί.

Εν κατακλείδι, είμαι σίγουρος φίλε Wishmaster πως θα χαιρέτιζαν με ενθουσιασμό οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού εκδηλώσεις τέτοιου τύπου, που τόσο λείπουν τους χειμερινούς μήνες απ' τη Σαντορίνη.

Υ.Γ Πολύ χαίρομαι που επιτέλους η συζητήσεις γίνονται δίαυλος για επικοδομοιτικές συζητήσεις, προτάσεις και απόψεις για το νησί μας.

Χαίρεται

thira-mata είπε...

Είστε νέοι άνθρωποι και μπορείτε να νιώσετε τους παλμούς της κοινωνία μας .Εμείς τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά σας και γιατί όχι οι προτάσεις μας να γίνουν ποιο ρεαλιστικές (κάνοντας σας πάσα για παράδειγμα , ομάδες , μουσικούς , κλπ) .
Θα συνεχίσουμε να είμαστε καυστικοί εκεί που πρέπει , αλλά στις προσπάθειες που θα γίνονται , θα είμαστε κοντά και θα τις επισημάνουμε .Εξάλλου σκοπός του κάθε ένα , που κάνει κριτική , σάτιρα , είναι να δει κάποια στιγμή τα πράγματα να καλυτερεύουν .Η μονοδιάστατη , συνεχείς αρνητική κριτική , καταντά κουραστική και ανώφελη .
Και μην ξεχνάτε .Μπορεί να είμαστε ανώνυμοι , αλλά όπως και στην ταινία του Κάρπεντερ , ‘’Ζουν ανάμεσα μας’’ , έτσι κι εμείς .Ζούμε ανάμεσα σας (και φυσικά είμαστε ίδιοι και με τα γυαλιά ηλίου ) .
Καλή συνέχεια παιδιά .

thira-mata είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Σιγαλας Μακαριος είπε...

Eδώ πραγματικά δείχνετε το επίπεδο σας και ότι η κριτική όταν είναι κριτική και δεν εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα πέρα από το γενικό καλό όχι απλά πρέπει να υφίσταται αλλά είναι εποικοδομητική και άκρως απαραίτητη.
Επειδή είδα τα σχόλια σας στο μπλοκ του Θηραζείν που με καλείς να χαμηλώσω τους τόνους, δες τις αναρτήσεις του, τον τύπο κριτικής του φαίνεσθε, το επίπεδο του, να δαιμονοποιεί την λέξη υπάλληλος, να κρίνει άλογα και χωρίς αιτία (πέρα από το δικό του συμφέρον), με έχει αναγκάσει πραγματικά να πέσω στο επίπεδο του χαρακτηρίζοντας τον γραφικό κλπ.
Η δημοκρατικότητα του φαίνεται από το ότι έχει διαγράψει τον αντίλογο στα προκλητικά σχόλια του. Ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να υπηρετήσει την ελευθερία λόγου? Φαίνεται πως ο εκνευρισμός του, του στερεί την δυνατότητα να δει τις πρακτικές που ακολουθεί. Άγεται και φέρεται σαν αφεντικό, άκου εκεί υπάλληλε...
Μέσα από το λόγο μου ελπίζω να έχετε καταλάβει ότι φερέφωνο καμιάς πολιτικής ηγεσίας τούτου του τόπου δεν είμαι, επιθυμώ οτι και εσείς, την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τον πολίτη και θεωρώ πως είναι πρώτιστα μέλημα του κράτους και μετά τις τοπικής αυτοδιοίκησης μας που συμφωνώ απόλυτα πάσχει σε πολλά.
Τ ο μόνο που θέλω να καταστήσω σαφές είναι ότι εγώ είμαι υπάλληλος της συνείδησης μου και έχω μάθει να υπερασπίζω αυτό που με κόπο προσπαθώ να πετύχω...Μπορεί να είμαι σε άλλο μετερίζι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εξυπηρετώ συμφέροντα. Προσπαθώ να αλλάξω παγιωμένες δομές και άσχημες αντιλήψεις από τα μέσα γιατί απλά έτυχε να εργάζομαι εκεί και προσπαθώ με τον τρόπο μου να το αξιοποιήσω όσο μπορώ...
Όσο για τα ευτελή σχόλια του για μισθούς κλπ, να τον πληροφορήσω οτι έχω να πληρωθώ 5 μήνες λόγω της μετεξέλιξης της εταιρίας. Απλά εκτίθεται διαρκώς και υποβιβάζει το επίπεδο της συζήτησης γιατί δεν ξέρει να συζητήσει και να ασκήσει γόνιμη κριτική.
Εκτιμώ αφάνταστα ότι έπειτα από την πρώτη ανάρτηση για τη φιλαρμονική , η στάση που υιοθετήσατε ήταν ως παρατηρητές των εξελίξεων και όχι ως δήμιοι κριτές αφού δόθηκαν αρχικά κάποιες εξηγήσεις.
Ειλικρινά όταν νιώθεις να πολεμάς, να μην έχεις ωράριο εργασίας και να τα δίνεις όλα εκεί που εργάζεσαι και βρίσκονται κάποιοι τιμητές να ψεύδονται και να παραποιούν τα γεγονότα σε εκνευρίζει και σε στεναχωρεί. Θα μπορούσα να πω πάρα πολλά, αλλά θα σταματήσω εδώ, δεν σας αφορά έτσι και αλλιώς μια κόντρα η οποία έγινε δυστυχώς προσωπική.
Και επειδή ο Βολταίρος είχε γίνει και της μόδας...να υπενθυμίσω στο φίλο Θηραζειν ότι φαίνεται να μη τηρεί τα λόγια του στο ελάχιστο...« Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όλα όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω, και με το τίμημα της ζωής μου ακόμα, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες αυτά που πρεσβεύεις ». Με το να διαγράφεις τον αντίλογο απλά εκτίθεσαι ποιο πολύ, εγώ θα σε συμβούλευα να τα επαναφέρεις, αν εχει καπου δικαιο το χανεις και αυτό. Και επειδή το έχεις κάνει άσχημο και προσωπικό, πίστεψε με εγώ θα βρω ποιος είσαι απλά για να διαπιστώσω αν όντως είσαι αυτός που φαντάζομαι,επειδή το μόνο μέλημα σου ήταν ο μισθός σου.
Να είστε καλά παιδιά... μπορεί να αναρτήσω κάτι παρόμοιο και στο μπλοκ μου ως απάντηση στα κακεντρεχή σχόλια του ή να μην ξαναασχοληθώ. Σπαταλάμε φαιά ουσία για το τίποτα.
Ένας «υπάλληλος»… με τα απαραιτητα πτυχία.

thira-mata είπε...

Προσπαθήστε μέσα από αυτά που ακούτε , βλέπετε , γράφετε , να βρείτε σωστούς αποδέκτες .Αυτούς που θα κάνουν κλικ .Εμείς ανά καιρούς , ξέρετε τι έχουμε διαβάσει και τι σχόλια έχουν κάνει ? Διπλωματία χρειάζεται φίλοι μου .Τις περισσότερες φορές , μια καλή φιλία , ξεκινά από μια τεράστια κόντρα . Μας έχει τύχει άπειρες φορές .Αρκεί φυσικά να ξέρεις πως θα χειριστείς την κάθε κόντρα .
Θηραζείν , έχει δίκιο ο ‘’υπάλληλος ‘’ (κοίτα να δεις που θα σου γίνει ψευδώνυμο ) σχετικά με τα σχόλια που διέγραψες .Εμείς πολλές φορές δεν παρουσιάζουμε τα αρνητικά σχόλια των αναγνωστών μας , λόγω του ότι μας τα στέλνουν στο e-mail και με δική τους πρωτοβουλία δεν γουστάρουν να κοινοποιηθούν . Στη συγκεκριμένη περίπτωση είσαι λίγο λάθος .
Άντε να δούμε . Θα βγει τίποτε καλό από αυτή την ιστορία ?