Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Η ΑΜΕΛΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ.


ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

Τον τελευταίο καιρό , μας έχουν στείλει πάνω από 10 e-mailς , σχετικά με την κατάσταση των δημοτικών παιδικών χαρών . ¨Ένα από αυτά χαρακτηριστικά λέει :

Είμαι μητέρα δύο παιδιών , μένω στο διαμέρισμα του Πύργου και λόγω του ότι δεν γνωρίζω να οδηγώ , σε καθημερινή βάση πηγαίνω τα παιδιά μου βόλτα με το καρότσι .Τις περισσότερες φορές (η αλήθεια είναι με κρύα καρδιά ) σταματάω στην παιδική χαρά (αν μπορείς την ονομάσεις έτσι )του πύργου .Η κατάσταση που επικρατεί εκεί , δεν είναι εύκολο να την χαρακτηρίσω .¨Έφτασα όμως στα όρια μου , διότι , προχθές το μεγαλύτερο παιδί μου , κόντεψε κυριολεκτικά να κοπεί στα δύο , στην τσουλήθρα θάνατο που υπάρχει εκεί (σε δευτερόλεπτα που το έχασα από τα μάτια μου )

.Προσπαθήστε σας παρακαλούμε να κάνετε κάτι .Πόσο χρειάζεται για να σουλουπωθεί λιγάκι αυτό το χάλι .Αν δεν μπορεί ο δήμος , να μας το πει , και εθελοντικά εμείς οι γονείς ίσος προσπαθήσουμε να την φτιάξουμε .

Αυτό ήταν ένα από τα e-mail που λάβαμε .Πήγαμε σε αυτή τη παιδική χαρά και πραγματικά τρομάξαμε .Μερικοί από εμάς τυγχάνει να έχουμε και παιδιά και σοκαριστήκαμε καθώς θυμηθήκαμε τα λόγια της αναγνώστριας μας , σχετικά με τη τσουλήθρα θάνατο .

Σας την παρουσιάζουμε , για να καταλάβετε τι εννοούμε .


Φυσικά διακρίναμε και άλλα επικίνδυνα πράγματα . Για παράδειγμα οι αλυσίδες σε όλες τις κούνιες είναι σκουριασμένες και αποτελούν εστία μόλυνσης .

Σε μία από τις τραμπάλες , η βίδα του καθίσματος εξέχει , με αποτέλεσμα το οποιοδήποτε παιδί (ειδικά τώρα καλοκαίρι με τα σορτσάκια ) να κινδυνεύει να σκίσει το πόδι του .

Το γύρω γύρω όλοι (έτσι το θυμόμαστε εμείς ) είναι χαλασμένο .

Η γύρω περιοχή είναι μέσα στη βρωμιά , χόρτα ξερά υπάρχουν παντού , καθώς και σκουπίδια .


Η κατάσταση είναι πολύ τραγικότερη από ότι περιμέναμε .Πραγματικά αν πέρναγε από το χέρι μας , θα βάζαμε λουκέτο σε αυτό το παιδικό φέρετρο .Δεν μπορούμε , γιατί ο χώρος είναι ανοικτός από παντού .

Καλοπροαίρετα τώρα , θα θέλαμε να κάνουμε την εξής ερώτηση στο Δήμαρχο μας .

Αγαπητέ Δήμαρχε , αν ο γιός σου δεν ήταν στην ηλικία που είναι σήμερα , αλλά μικρό παιδί , θα τον πήγαινες σε αυτή την παιδική χαρά να παίξει ?

Καλοπροαίρετα και πάλι , θα τονίσουμε στον Δήμαρχο μας , να σηκώσει τον κώλο του από την δερμάτινη καρέκλα και να πάει άμεσα , ή να κλείσει αυτό το επικίνδυνο μέρος , ή να το φτιάξει .Ούτε πολλά χρήματα θέλει , ούτε πολύ δουλειά .

Η αμέλεια σου μπορεί να σκοτώσει , και να δούμε μετά τη θα λες .Θα χρησιμοποιήσεις την πιπίλα μήπως της κεντρικής διαχείρισης .¨Έλεος .

Παρεμπίπτοντος να πούμε , πως ο πρόεδρος του Πύργου , στις 11/7/2009 ,είχε πάει με πλακάτ σε δημοτικό συμβούλιο , και παρουσίασε εικόνες από τη συγκεκριμένη παιδική χαρά , διαμαρτυρόμενος .Από τότε πέρασαν ένας και 1/2 μήνας , ούτε φωνή , ούτε ακρόαση .Τον γράψανε τον άνθρωπο κανονικά .

Ζητάμε άμεση λύση στο παραπάνω πρόβλημα .Αν σε μια εβδομάδα δεν κάνετε κάτι θα αναγκαστούμε να βρούμε ανθρώπους να την φτιάξουν αυτοί . Θα βγάλουμε ανακοίνωση και που ξέρεις μπορεί να βρεθεί κανένας χριστιανός να βοηθήσει (που φτάσαμε χριστιανοί εν έτη 2009.Κρίμα .)


¨Όποιος μπορεί να κάνει κάτι άμεσα , ας βοηθήσει


Ευχαριστούμε την αναγνώστρια , φίλη , που μας ξύπνησε . Ελπίζουμε να ξυπνήσουν και οι άλλοι .

Εμείς απο τα thira-mata .

8 σχόλια:

Del είπε...

Ειλικρινά σου μιλάω έμεινα με το στόμα ανοιχτό, όχι τόσο με αυτά που σου έγραψαν, αλλά κυρίως με τη φωτογραφία της Τσουλήθρας.
Πραγματικά επικίνδυνη...

Κρίμα για τα παιδιά...Κάποτε οι "Ροδιές" αποτελούσαν σημείο ανάφορας, έχοντας μάλιστα κι επιστάτη.

Δεν ξέρω ακόμα τι μπορώ να κάνω να βοηθήσω, αλλά εδώ νομίζω πως πρέπει να αφήσουμε όλοι όσοι τόσες μέρες μαλώνουμε, τα πληκτρολόγια και να πιάσουμε τα τηλέφωνα. Σίγουρα μπορούμε να βγάλουμε μια άκρη. Τουλάχιστον να καταφέρουμε να πετύχουμε την απομάκρυνσή, τέτοιων παιχνιδιών, από τις παιδικές χαρές άμεσα και για την ανανέωσή τους βλέπουμε. Ας δείξουμε πως πέρα από κριτική μπορούμε να δείξουμε ευαισθησία και να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες κόντρες.
Χαίρετε

thira-mata είπε...

Πραγματικά , ας βοηθήσουμε όσο μπορούμε .Στείλαμε ήδη την ανάρτηση και σε υφιστάμενα πρόσωπα .Αν δεν ιδρώσει το αυτί τους , πραγματικά σου λέω , θα αναλάβουμε δράση .Θα περιμένουμε μια εβδομάδα .Μετά θα βγάλουμε σχετική ανακοίνωση , να μας βοηθήσει οικιοθελώς όποιος θελήσει .
Ας ελπίσουμε πως θα αλλάξει αυτή η κατάσταση το συντομότερο , μην θρηνήσουμε και κανένα θύμα .
Καλό απόγευμα .

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Παιδια πήγα απο εκεί για να δώ και εφριξα. Θανατος , καλά λεει η κυρία. Πηρα τηλ στο Δημο και μου υποσχεθηκαν οτι θα πάνε να την φτιάξουν.Τωρα που γραφω πρεπει ηδη να εχει παει ο Σιδερας για να δει.Περιμένω και εγώ , δεν ειναι τπτ τουλαχιστον να συντηρισουν τα οργανα και να καθαρίσουν το χωρο. Θα παω εγώ με πινέλο αν δεν πανε, ελεος....

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Αυριο το πρωι δεσμευτηκαν τουλαχιστον για την Τσουλήθρα Θάνατο, στο 8ο τηλεφωνημα μου, για συντηρηση αφου τελειωσουν λεει τα σχολεια που βάφουν, ειδομεν....

thira-mata είπε...

Μπράβο παιδιά .Αν σε μια εβδομάδα δεν κάνουν κάτι , θα αναλάβουμε ομαδικά δράση .Θα βρούμε χορηγούς και θα τη φτιάξουμε μόνοι μας .Ευχαριστούμε για την άμεση κινητοποίηση σας .Ελπίζουμε το ίδιο να κάνουν και οι υφιστάμενοι στο δήμο .

thira-mata είπε...

Παρεμπίπτοντος , μια χαρά τα λέει ο φίλος για τις εκδηλώσεις του 3ημέρου .Μα να μην δώσει το παρόν κανένας τους .Ντροπή .Μην μασάτε , και μην ξεχνάτε , οι εκδηλώσεις δεν γίνονται για τους δήθεν , αλλά για τους original .

thira-mata είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Σιγαλας Μακαριος είπε...

για να μην τους αδικώ ολους, ήρθαν 2-3. Δε λέω ονοματα δεν μπαινω σε τετοια παιχνιδια. οσοι ηταν εκει ξερουν.
παντως δυστυχώς εχω ετοιμο καυτο προβλημα, μη ανακοινωσιμο, γινονται καποιες ενεργειες και περιμενουμε...και ειναι θεμα πολλων φορεων (αφορα και τη δουλειά μου) οχι μονο ενος...

παιδια δειτε και σεις αν θελετε αυτο με τα αμερικανικά κρουαζιεροπλοια τι ισχύει γιατί πραγματικά ειναι πλήγμα για τον τουρισμό και ντροπή αν οντως συμβαίνει.