Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα ????




Συννεφιασμένη και βροχερή Κυριακή σήμερα και όλες οι κυριακάτικες εφημερίδες αναφέρονται στην απότομη προσγείωση της κυβέρνησης .

Από την προεκλογική ρητορεία , στη μετά κάλπη , πραγματικότητα .Μιλάνε οι Πασόκοι τώρα , πως βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τη χρεωκοπία .Δηλαδή προεκλογικά , ποιο κράτος νομίζανε πως θα κυβερνήσουν ? Την Σουηδία ή την Νορβηγία ? Αλλά φυσικά σε αυτά τα κράτη , ο λαός δεν είναι μπουνταλάς .Κορόιδο και επιπόλαιος .Το γράφαμε στις παλαιότερες αναρτήσεις μας (προεκλογικά) πώς όλοι οι πολιτικοί και η πολιτική (μαζί και η σημερινή κυβέρνηση ) κοροϊδεύουν και ''μαριονετίζουν'' σε βάρος όλων των Ελλήνων .

Τώρα λέει προσπαθούν να βρουν χρήματα .Πριν όμως τα είχαν βρει .Μελέτες ολόκληρες είχαν κάνει και λέγανε επιδεικτικά πως τα χρήματα θα βρεθούν .
Αλώβητοι φυσικά (μερικοί , απο το σύνολο των αλώβητων ελλήνων )από όλη αυτή την ιστορία θα μείνουν και πάλι οι παρακάτω :

1) Κανένας λόγος ακόμη για την επιστροφή των χρημάτων , από τον επιπόλαιο δανεισμό που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση στις τράπεζες .

2) Πρώτη και καλύτερη για τη διασφάλιση των οικονομικών της συμφερόντων , έτρεξε η ελληνική εκκλησία . Διαβάσαμε σήμερα για την περιουσία της εκκλησίας και πραγματικά φρικάραμε (για μια ακόμη φορά ) .Πάρτε μια γρήγορη γεύση .

Α)Η εκκλησία διαχειρίζεται 1.300 ακίνητα εισπράττοντας κοντά στα 13 εκατομμύρια ευρώ ετησίως .

Β)Διαχειρίζεται 3 μεγάλα παρκινγκ , εισπράττοντας ενοίκια 770.000 ευρώ .
Γ) Διαχειρίζεται ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο της εθνικής τράπεζας κατέχοντας το 2% των μετοχών της .Αυτό μεταφράζεται σε μετοχές , αξίας 250 εκατομμύρια ευρώ .
Δ) Η ιδιοκτησία γης που της ανήκει ανέρχεται στα 1.292.300 στρέμματα .
Η εκκλησία της Ελλάδος δεν πληρώνει φόρους και μόνο όταν επανέλθει στο προσκήνιο το θέμα της φορολόγησης της , θυμάται πως πράττει φιλανθρωπικό έργο , το οποίο όμως γνωρίζει μόνο αυτή .Η εκκλησία της Ελλάδος πλήρωσε ΕΤΑΚ τον τελευταίο χρόνο το εξευτελιστικό ποσό των 700.000 ευρώ , την στιγμή που για την μισθοδοσία του κλήρου , το κράτος πληρώνει 237.120.000 ευρώ .(πηγή Κυριακάτικη ελευθεροτυπία )

Η εκκλησία της Ελλάδος , θα συνεχίζει να εισπράττει και θα εισπράττει και θα
εισπράττει , και σήμερα που η χώρα μας αντιμετωπίζει μια από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις , εκείνη θα εισπράτει και θα παίζει τα παραπάνω χρήματα-κέρδη , στο χρηματιστήριο .
¨Έλεος κύριοι , έλεος . Σε ποιόν θεό πιστεύουν όλοι αυτοί ?
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά , συχνά πυκνά βλέπεις έξω από τις εκκλησίες την ταμπέλα , βοηθήστε για την αποπεράτωση του ιερού ναού .

Ντροπή σας ρασοφόροι λήσταρχοι .

3 σχόλια:

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Δεν είναι γενικά οι ρασοφόροι λήσταρχοι, το σχήμα και το ράσο δεν μας φταίει σε κάτι, καθώς όντως πολλοί φωτισμένοι ιερείς μπορεί να αντιτάξουν φιλανθρωπικό έργο. Έτσι θα μπουμε σε ένα κυκεωνα συζητήσεων . Το ελληνικό κράτος τους δίνει το δικαιωμα να λειτουργούν έτσι και αυτά ακριβώς είναι τα δεινά του μη διαχωρισμού εκκλησίας κράτους. Δηλαδή οτι οι παπάδες νιώθουν, φέρονται και ειναι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ θα έπρεπε να είναι λειτουργοί..., οτι επιλέγουν να γίνουν παπάδες γιατί εξασφαλίζονται οικονομικά και άλλα τέτοια άθλια. Τα πολλά λεφτά είναι το παγκάρι παιδιά και αυτό άντε να το φορολογήσεις... και τα πολλά δεινά τα φέρνει αυτή η σχέση με το κράτος που υπηρετεί τα διαπλεκόμενα και βλέπουμε παπάδες να αμαυρώνουν το όνομα του Χριστού, να ανταλλάσουν χωράφια, να κυκλοφορούν με πολυτελέστατα αυτοκίνητα, να χτίζουν μονές φρούρια, να κυκλοφορούν με ατζέντα για ιδιωτικές λειτουργίες επι πληρωμή και ο κόσμος γύρω να πεινάει...

thira-mata είπε...

Αναφερόμαστε γενικά σε αυτή την άθλια κατάσταση που επικρατεί στην εκκλησία μας .Εκκλησία =επιχείρηση =είσπραξη =ποταπό φιλανθρωπικό έργο .Σαφέστατα και υπάρχουν παπάδες που εκτιμούν το ράσο και το σταυρό που φοράνε .Δεν τα έχουμε με αυτούς αλλά με την γενική εικόνα που παρουσιάζουν οι αριθμοί που αναφέραμε .Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό , πιάνουν στο συναίσθημα και τον απλό , φανατισμένο ίσως καμία φορά πιστό και ζητάνε τον οβολό του . Σαν να μπαίνεις σε μια τράπεζα και βγαίνοντας , να υπήρχε ένα παγκάρι για να ενισχύσεις και εσύ με τη σειρά σου το έργο της τράπεζας ή το νέο υποκατάστημα που θέλει να δημιουργήσει . Είναι αστεία πράγματα αυτά που συμβαίνουν στον χώρο της εκκλησίας και δυστυχώς με αφορμή το πλήθος των πιστών , οι οποίοι αδιαφορούν σε όλη αυτή την αισχροκέρδεια , μπορούν τα μεγάλα κεφάλια να δρουν ανενόχλητοι .Κάτι παραπλήσιο που συμβαίνει και με την πολιτική . Ντροπή τους .Τώρα μας ανησύχησε το γεγονός της ύπαρξης ή μη του σταυρού στα σχολεία .Καλά .

Σιγαλας Μακαριος είπε...

συμφωνώ μαζί σας απόλυτα απλά ηθελα να διαχωρίσω κυρίως την έννοια του σχήματος και του ράσου απο αυτή την ιστορία γιατί οσο να ναι με ενοχλεί όλο αυτό που ορθά περιγράφετε... πάντως τα πολλά λεφτά αν δείτε είναι σε μισθούς και σκεφτείτε αν υπάρξει ο διαχωρισμός και αυτοδιοικηθεί σωστά η εκκλησία τι επιπλέον οφέλη θα εδιναν αυτά τα λεφτά εαν διατίθoνταν στην παιδεία ή την υγεία πχ... Δυστυχώς η εκκλησία λειτουργεί ως μια μικρογραφία της σάπιας νεοφιλελευθερης παγκοσμιοποιημενης κοινωνίας οπως εκφράζεται από τη πολιτική διαχείρηση του δημόσιου πλούτου με χρήματα που κατασπαταλώνται απο το ληστρικό Ελληνικό Κράτος.