Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Ελευθερία λόγου . Αλλά ……..








Στις 24 Αυγούστου 2009 είχαμε αναρτήσει άρθρο , της ''άγνωστης'' τότε Αφροδίτης Αλ Σαλέχ , με θέμα εικόνες ντροπής .Αφορούσε τον ''ιδικό'' (και καλά ) χώρο κράτησης των αλλοδαπών στην Παγανή Μυτιλήνης .Με χαρά μας πληροφορηθήκαμε (από το blog www.afroditealsalech.blogspot.com ) πως το χάλι αυτό έκλεισε .Αποτελούσε όντως ντροπή .


Τον Νοέμβριο , διαβάσαμε στο Κυριακάτικο Θέμα (σε πρωτοσέλιδο κιόλας ) , πως ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη , κ Βούγιας ,πρότεινε στην Αφροδίτη , τη θέση του συμβούλου για τα ζητήματα που αφορούν τους μετανάστες .Πρόταση την οποία και αποδέχτηκε .

Για να γίνει μάλιστα και ποιο εμπορικό το εξώφυλλο , μιας και οι κυριακάτικες εφημερίδες , προσπαθούν για την πρωτιά , είτε μέσω ταινιών ,είτε μέσω cd , είτε με μάσκες για την προστασία απο τον νέο ιό , είτε μέσω δεν ξέρουμε κι εμείς τι άλλο αύριο ,παρουσίασε την Αφροδίτη σε μια παλαιότερη προκλητική φωτογράφιση που είχε κάνει .Αναφέρθηκε (η εφημερίδα) στο τηλεοπτικό της παρελθόν και σε οτιδήποτε άλλο , εκτός από τις δραστηριότητες που έχει τον τελευταίο καιρό σχετικά με τους Μετανάστες . Αυτή τώρα , αν λέγετε πολιτισμένη και ορθή ειδησεογραφία , εμείς πάμε πάσο .

Καθημερινά , τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς και οι εφημερίδες προκαλούν μια αηδία , μια αναγούλα .Για να βρεις σε εφημερίδα κάποιο άρθρο σωστό να διαβάσεις , κάνεις πρώτα κατάδυση στον βούρκο της ειδησεογραφίας .Ρομάντζο και κουτσομπολιό , πάνε σύννεφο .Για τις τηλεοπτικές ειδήσεις φυσικά δεν αναφερόμαστε καθόλου .¨Ενα ατελείωτο παράθυρο , με φωνές και με ιδικούς , που κάνουν πραγματική πλύση εγκεφάλου .

Από την άλλη , όταν μπήκαμε στο blog της Αφροδίτης , για να την συγχαρούμε για την νέα θέση που ανέλαβε , διακρίναμε μηνύματα σιχαμερά και αρρωστημένα .Υβριστικά σε τέτοιο βαθμό , που απορήσαμε και εμείς οι ίδιοι , για ποιόν λόγο τα ανάρτησε η Αφροδίτη .


Συνειδητοποιήσαμε όμως αργότερα , πως καλά κάνει , γιατί με αυτόν τον τρόπο γνωρίζουμε καλύτερα την σάπια πλευρά της ανθρωπότητας .Κάτι παραπλήσιο για παράδειγμα με την ταινία του Παζολίνι Σαλό 120 μέρες στα Σόδομα .¨Όταν την είχαμε πρωτοδεί δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε , για ποιο λόγο πρέπει να είμαστε θεατές σε οτιδήποτε αισχρό και αρρωστημένο σκεφτεί ο ανθρώπινος νους .Να λοιπόν που η ιστορία επαναλαμβάνετε .Η αρρωστημένη πλευρά , η σάπια πλευρά της ανθρωπότητας αρχίζει να γίνεται όλο και μεγαλύτερη , από την εποχή που γυρίστηκε η ταινία του Παζολίνι .Είναι ορατή πλέον σε πολλούς τομείς .Στην τηλεόραση , στις εφημερίδες , στο διαδίκτυο .


Είναι άραγε στο χέρι μας , κατά πόσο θα παρακολουθήσουμε αυτή τη σαπίλα ή αν θα γίνουμε και εμείς μέλος της ? Μπορείς να παρακολουθείς την ειδησεογραφία μέσα από το διαδίκτυο και να μην αγοράζεις εφημερίδα , μπορείς με το τηλεκοντρόλ να ελέγχεις εσύ το σύστημα κι όχι αυτό εσένα , μπορείς στη καθημερινή σου ζωή να απέχεις (όσο μπορείς ) από την βρωμερή αυτή σαπίλα .

Μέχρι να σου χτυπήσει την πόρτα , ή να αναγκαστείς να συμμετέχεις σε αυτή για να επιβιώσεις .

Προσοχή λοιπόν στην πλύση εγκεφάλου και προπάντων προσοχή , από τα σάπια ερεθίσματα .Καθημερινά γίνονται όλο και περισσότερα .



Δεν υπάρχουν σχόλια: