Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Φάτε , πιείτε , τελειώσαμε .



Το είχαμε τονίσει και σε παλαιότερη ανάρτηση μας .Τον ερχόμενο Οκτώβριο (ή νωρίτερα από ότι φαίνεται ) θα γίνει του δημάρχου ο γάμος .Είχαμε γράψει λοιπόν τον Απρίλιο (19/4/2009), πώς σαν τα τσιμπούρια (τσούπ ) , ξεφυτρώνουν οι συνδυασμοί για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές . Δεν είχαμε γράψει για την φαγωμάρα που θα επακολουθούσε , αλλά ως έλληνες , λογικό ακούγετε .

Με λίγα λόγια έχουμε τα εξής :



1) ¨Έναν δήμαρχο , ο οποίος δεν χορταίνει με τίποτε και επιθυμεί ξανά και ξανά την καρέκλα .Εξάλλου , οχτώ χρόνια τώρα , η ριμάδα η καρέκλα έχει καεί από τον κώλο του .Γιατί να την παραδώσει ?


2) Δύο πρώην στελέχη , οι οποίοι ανήκουν στην ίδια κομματική παράταξη με αυτή του δημάρχου , αποσκοπούν για το δαχτυλίδι και συνάμα για την δημαρχία .Διαβάσαμε σήμερα πως οι παραπάνω , λάβανε μέρος στη συνέλευση του ΠΑΣΟΚ Θήρας και έσουραν τα εξ αμάξης στον δήμαρχο . Μάλιστα είχαν το θράσος να προτείνουν στο κόμμα να άρει την εμπιστοσύνη του για τον δήμαρχο , γιατί μεταξύ των άλλων , χρησιμοποιεί και στελέχη από την ΝΔ ως συμβούλους του .

¨Όταν όμως ο Χαράλαμπος σας ξαναέβγαζε δημάρχους , τότε δεν μιλούσατε κύριε Αργυρέ και κύριε Σιγάλα .Τότε η καρέκλα δεν είχε χρώμα .Και από την άλλη , ποτέ δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε . Αυτοί οι κύριοι κάνουν αντιπολίτευση στον δήμαρχο ή στον εαυτό τους ?



3) Ο άνθρωπος κλειδί στην υπόθεση δημαρχία και ΠΑΣΟΚ .Ο Χρύσανθος φυσικά , ποιος άλλος . Αθόρυβα αλλά σταθερά , σπρώχνεται από το κόμμα και μας δουλεύει ψιλό γαζί . Είχαμε προβλέψει από τον Απρίλιο , πως βλέπει δημαρχία .¨Έχει πλάτες ο άνθρωπος .Πώς να το κάνουμε .

Ως εξυπνότερος από τους άλλους , διπλάρωσε την Οία και την Θηρασιά .¨Έχει και εκεί ψήφους τώρα μετά τη συνένωση που θα γίνει .Μάγκας ο τύπος !!!!!!





4) Ο άνθρωπος , φτάνω στη βρύση και νερό δεν πίνω .Βλέπει (μάλλον ) τα μαγειρέματα που γίνονται στην απέναντι όχθη και μαγειρεύει κι αυτός ανάλογα .Μόνο που Νικολάκη ,η σούπα σου χρειάζεται κάτι ακόμα .Εκτός από τα πιτσιρίκια που θα αμολήσεις στους δρόμους για να σου φέρουν ψήφους , χρειάζεσαι και μια συνταγή ποιο ιδιαίτερη .Πρέπει να πείσεις .Μάζεψε την παράταξη σου και δες σε ποιόν τομέα μπορούν όλοι αυτοί να συμβάλουν για το κάλο του τόπου .¨Ένας κούκος δεν φέρνει την ¨Άνοιξη !!!!



5) Ο πάντα γνωστός Χαράλαμπος , οποίος στον δεύτερο γύρο θα λάβει τις αποφάσεις του .Εξάλλου , γνωρίζουμε καλά , πως φοράει κάθε λογής κουστούμι .¨Ότι χρώμα και να έχει .Μια καρέκλα θέλει εξάλλου κι αυτός ο άνθρωπος .Ε , κάποιος θα του την δώσει .




Μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 , όλο και κάποιος ακόμη (τσούπ ) θα ξεφυτρώσει .Μέχρι τότε φυσικά , και οι δρόμοι θα είναι χάλια και το νησί θα λειτουργεί στο ρελαντί και τα διάφορα λαμόγια θα χορταίνουν .

Πολίτες της μικρής , πλούσιας σε δημάρχους Σαντορίνης , είμαστε έρμαια της τύχης μας .
Ο ανορθόγραφος .

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ (εν μέρει) μ΄ όσα γραφεις Δημητράκη, δεν βλέπω όμως πουθενά την δική σου πρόταση. Αλήθεια έχεις κάτι να προτείνεις ή απλά με ώθηση την ψευτοδιανόηση και την υποκουλτούρα πήρες φόρα και μηδένισες τα πάντα ;;;;;
Καλή η κριτική , αλλά όχι να κατεβάζουμε το επίπεδο μέχρι να φτάσει στο... ύψος μας

thira-mata είπε...

Εφόσον συμφωνείς εν μέρει με αυτά που γράφουμε , Δημητράκη (???),θα έπρεπε να γνωρίζεις πως στις τόσες αναρτήσεις που έχουμε κάνει , όλο και κάτι προτείνουμε .Δεν μένουμε στα λόγια , στη κρητική και στη σάτιρα . ¨Όσον αφορά την ψευτοδιανόηση και την υποκουλτούρα , τα έχουμε ξαναπεί .Σάπιο μήλο φίλε Δημητράκη (????).
Τον μηδενισμό τον προκαλούν καθημερινά αυτοί για τους οποίους αναφερθήκαμε στην παραπάνω ανάρτηση .Εκτός και αν εσύ διακρίνεις κάτι άλλο ή ζεις σε άλλο μέρος .
Συμφωνούμε μαζί σου .Καλή η σωστή κριτική και μέσα από αυτή μαθαίνουμε .Εκτός και αν είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως . Με την σωστή κριτική , εύχεσαι να ανεβάσεις το χαμηλό επίπεδο που καθημερινά οι παραπάνω κύριοι παρουσιάζουν .
Ευχαριστούμε για το σχόλιο σου Δημητράκη(?????) .

Ανώνυμος είπε...

να σου προτείνω εγώ φίλε άλλε ανωνυμε, μια πέτρα στο λαιμό όλοι τους και για φούντο απο την καλντέρα να γλιτώσουμε...
άντε να αφήσουμε το Χαραλαμπο απέξω γιατί αν και έχει το ελλάτωμα του να θέλει να δείχνετε κατα τα άλλα κάτι κάνει και κινείτε... Οι υπόλοιποι μόνο λόγια...