Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ναι μεν αλλά …………

Για να βάλουμε τα πράγματα λίγο στη θέση τους , γιατί διαβάσαμε και ακούσαμε διάφορα αυτή τη περίοδο .


¨Όλοι συμφωνούμε ( έτσι τουλάχιστον θέλουμε να πιστεύουμε ) για την έκβαση που είχε το θέμα με την παιδική χαρά του Πύργου. Μιλάμε για τις ενέργειες που έγιναν και όχι για το τι εισπράξαμε από αυτές τις ενέργειες .

Για την ιστορία ,

μας έστειλε μια αναγνώστρια e-mail , πήγαμε φωτογραφίσαμε την επίμαχη παιδική χαρά , αναρτήσαμε το θέμα και μέσα από τα τοπικά blogs υπήρχε άμεση κινητοποίηση .Και η παιδική χαρά θάνατος , σουλουπώθηκε .Με χαμηλό κόστος και σε λίγο χρόνο ( με τις ενέργειες των φίλων από την ΔΗ.Κ.Ε.Θ ).

Ωραία μέχρι εδώ .

Διαβάζουμε σήμερα στο blog του φίλου del , παρατήρηση από αναγνώστη , ο οποίος τονίζει , πως με απλές λύσεις μπορεί να λυθεί το κάθε πρόβλημα .Και αυτές οι απλές λύσεις , είναι να πάρουμε όλοι από ένα πινέλο και να βγούμε έξω , να αρχίσουμε το βάψιμο .

Με τη λογική αυτή , να πάρουμε κι ένα κουβά γεμάτο πίσσα , να βγούμε στους δρόμους να καλύψουμε τις τρύπες ξυράφια , να τυπώσουμε οι ίδιοι ταμπέλες για να καλωσορίζουμε τους τουρίστες , να φτιάξουμε μόνοι μας χαρτί παραπόνων (αναφέρθηκε ο wish σε αυτή την ιδέα ) και να το μοιράζουμε στους επισκέπτες και εν κατακλείδι να κάνουμε και κατάληψη στη δημαρχία , να πετάξουμε έξω τους άχρηστους που διοικούν το τόπο και να λύσουμε έτσι το πρόβλημα .

Με τη παραπάνω λογική , αν και η αστυνομία του νησιού ήταν άχρηστη και αδιάφορη για τους πολίτες , θα έπρεπε ο κάθε ένας από εμάς , να κυκλοφορεί με ένα κουμπούρι και να βάζει τα πράγματα σε τάξη .

Λάθος κύριοι.


Μην τρελαθούμε κιόλας.

Για να μην παρεξηγηθούμε , είμαστε φανατικά υπέρ του εθελοντισμού , υπέρ της προσφοράς και αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης αυτού του blog. Θα τρέξουμε κι εμείς όπως οι φίλοι για παρόμοια θέματα και καταστάσεις .¨Όμως:

oι ενέργειες που έγιναν για τη παιδική χαρά , πρέπει να διδάξουν μερικά πράγματα , όχι μόνο σε όλους εμάς , που συμβάλαμε και που μπορεί να θεωρηθούμε λίγο ευαίσθητοι , αλλά σε όλους αυτούς τους άχρηστους ,και τους αναίσθητους , οι οποίοι ούτε καν σχολίασαν τις παραπάνω ενέργειες .Και αυτοί οι άχρηστοι και οι αναίσθητοι δεν είναι μόνο ο δήμος , αλλά και ο κοινοτάρχης , και η αντιπολίτευση που κάνει ο κύριος Ζώρζος , ο όποιος τυγχάνει να εδρεύει και στην επίμαχη περιοχή .Δεν το έχουν τίποτε αυτοί όλοι , αύριο , να πουν πως έφτιαξαν την παιδική χαρά του πύργου , άμεσα κιόλας .





Από την άλλη (μας πρόλαβε ο φίλος ΄΄ θηραίος ο αιρετικός ΄΄ με την επιστολή που του έστειλαν) οι δημοσιογράφοι του νησιού (αν μπορούμε να τους ονομάσουμε έτσι ), παίρνουν τον ύπνο του δικαίου .Την ίδια μέρα που αναρτήσαμε το θέμα με την παιδική χαρά , στείλαμε e-mail σε όλο τον κόσμο.

Και στον κύριο Μυτιληναίο , (ο οποίος , ενώ στη αρχή μας ζήτησε την άδεια να έχει link στην ιστοσελίδα του τα thira-mata , εντελώς ξαφνικά μας πέταξε έξω , κι εμάς , αλλά και άλλα τοπικά blogs .
Και όταν μάλιστα τον ρωτήσαμε αν ενοχλήσαμε κάποιους με αυτά που γράφουμε , η απάντηση του ήταν ΄΄ ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση σας ΄΄ .Τα συμπεράσματα δικά σας )

και στον top melody , και στην ιστοσελίδα έχουμε και λέμε .Αν εσείς είδατε καμία δραστηριοποίηση , καμία αναφορά , άλλη τόση είδαμε κι εμείς .Το έθαψαν το θέμα , όπως ακριβώς και οι άρχοντες .

Για όλους αυτούς , το συγκεκριμένο θέμα , πιθανόν να μην πουλάει .Θα πούλαγε μόνο αν κόβονταν στα δύο κανένα πιτσιρίκι .

¨Όλοι οι παραπάνω λοιπόν άχρηστοι ,αναίσθητοι , εκλέχτηκαν και πληρώνονται για να κάνουν καθημερινά , αυτά που έκαναν τα παιδιά από την ΔΗ.Κ.Ε.Θ .Εισπράττουν κάθε χρόνο τεράστια έσοδα και κάθε χρόνο αδρανούν και περισσότερο .

Προχτές λάβαμε και άλλο τραγικό e-mail για τη παιδική χαρά του Μεγαλοχωρίου , καθώς και για τη κατάσταση του γηπέδου και των αποδυτηρίων αυτού .Τι θα κάνουμε τώρα ?Να πάρουμε όπως ανέφερε ο φίλος πινέλο και μπογιά να πάμε και εκεί ?

¨Η να αναρτήσουμε πανό , να σηκωθούν οι Μεγαλοχωριανοί , να κάνουν ότι έκαναν οι φίλοι μας ?

Ο δρόμος πύργος εμπορείο είναι ακόμη ανοιχτός .Τι να κάνουμε ? Να πάμε να τον κλίσουμε ?Η θα αρκεστούμε στις φιλότιμες προσπάθειες των παιδιών από την ΔΗ.Κ.Ε.Θ και του οποιουδήποτε πολίτη .

Κάποια στιγμή πρέπει να αναλάβουν και τις ευθύνες τους , οι τεμπέληδες άρχοντες του δήμου , οι κοινοτάρχες και να γίνει επιτέλους σωστή αντιπολίτευση .

Φτάνει πια .

Φυσικά και θα πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας όλοι , ανεξαρτήτως ταμπέλας , φυσικά θα ξαναζητήσουμε , αν χρειαστούμε τη βοήθεια των δραστήριων παιδιών από τη ΔΗ.Κ.Ε.Θ ,ως μεσολαβητές , αλλά ο θυμός μας είναι καθημερινά μεγαλύτερος με όλα αυτά που βλέπουμε και με τα μηνύματα που λαμβάνουμε .¨Θέλαμε να γνωρίζουμε , οι δημοσιογράφοι , λαμβάνουν μόνο μηνύματα για το ποιος ή όχι θα κατέβει στις ερχόμενες εκλογές . Που ζουν αυτοί .Έχουν κατασκηνώσει στο Μαξίμου .



Για τα thira-mata ο

Θυμωμένος ανορθόγραφος.















2 σχόλια:

Del είπε...

Χαρετώ σε φίλε μου,

Ο θυμός σου είναι διάχυτος σε όλη την ανάρτησή σου και η αγανάκτησή σου είναι πέρα από εμφανής.
Φυσικά κι έχεις δίκιο όταν λες πως δεν είναι το σωστό να πάμε να τα φτιάξουμε εμείς.
Μάλιστα, έχω ακούσει κι εγώ κάποιους να μου λένε όταν έμαθαν τι κάναμε να πάμε και στο δικό τους χωριό. Δυστυχώς νομίζω πως έλειπε το κάτι παραπάνω ώστε να φανεί το συμβολικό της πράξης μας. Και με λυπεί πραγματικά κάτι τέτοιο.
Επίσης, όντως απορία αποτελεί το γεγονός πως τα Μ.Μ.Ε του νησιού μας σιώπησαν κάτι τόσο...άξιον αναφοράς τουλάχιστον.
Μάλιστα, έρχονται στιγμές που ταυτίζομαι πολύ με τον πρωταγωνιστή του V for Vendeta. Όχι γιατί κατάφερε να φέρει την επανάσταση, αλλά γιατί για όλους ήταν ο τρελός, μέχρι τη στιγμή που ο απλός λαός ξέφυγε από την προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε και κατάλαβε πόσο τον κοροϊδεύουν και πόσο τον χειραγωγούν. Κι εμείς δυστυχώς βρισκόμαστε αρκετά μέτρα μακριά από κει.
Εύχομαι κάποτε οι συμπολίτες μας πράγματι να...ανοίξουν τα μάτια τους.
Θα κλείσω με μια παράφραση του μότο της ταινίας που προανέφερα...

Remember, remember the 2 September

Χαίρετε...

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Εχετε απολυτο δικιο, και η οργη σας οχι απλα ειναι δικαιολογημενη αλλα κατ΄εμε ειναι η βαση που πρεπει να υπαρξει για να ξεκινησει να γινετε πραξη το διαφορετικο που ολοι θελουμε. Συνυπογραφω και δε καταλαβαινω πως μερικοι δεν κατανοησαν καν το συμβολικο της πραξης. Υπαρχουν αρμοδιοι να ασχοληθουν με τα προβληματα και αυτους θελαμε να καταδειξουμε με την επιστολη και παραλληλα να αφυπνισουμε τον απλο πολιτη στο να μη μενει παθητικος δεκτης και εκφραστης παραπονων οχι ομως για να τους υποκαταστησει και το καναμε σαφες.
Αρμοδιοι ειμαστε ολοι μας και ο φιλος ο Βαρον νομιζω σε αυτο αναφερθηκε, δε προσπαθησε να δικαιολογησει οσους φερουν ευθυνη. Ο θηραιος ο Αιρετικος εκανε σωστες επισημανσεις για τη λειτουργια των ΜΜΕ και οντως εμεις τους ειχαμε στειλει το δελτιο τυπου για την αφαιρεση των αφισων που ποτε δεν προβαλλαν οπως δεν προβαλλαν τιποτα για την παιδικη χαρα. Τωρα φιλε del αν οντως ταυτιζεσαι με τον ηρωα του VFV εγω μαζι σου, ξερεις αλλωστε τα αναρχοκομμουνιστικα μου πιστευω... . Η επανασταση βαφεται και ξεκιναει με αιμα (Γκιντενς) η δικια μας ας ξεκινησει με μπογια...