Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Ο αδέσμευτος διάλογος !!!!

Η αναφορά μας στον κ Μυτιληναίο , είχε ως αποτέλεσμα , να μας στείλει την παρακάτω επιστολή απάντηση . Να σημειώσουμε , πώς η αναφορά για την παραίτηση του , από Δ.Σ του κλειστού γυμναστηρίου και το θέμα της αφισοκόλλησης , δεν έγινε από εμάς αλλά από το blog «Θηραίος ο αιρετικός αυτόχθων «.
Η επιστολή απάντηση του κύριου Μυτιληναίου .

Αγαπητέ κύριε ;;; Λυπάμαι που δεν γνωρίζω πώς να σας προσφωνήσω.
Αν και έχω αποφασίσει εδώ και καιρό να μην απαντώ σε ανώνυμες καταχωρήσεις στο διαδίκτυο , με ενημέρωσαν πως αναφέρεστε προσωπικά σε μένα στην σελίδα σας και αφού διάβασα την σχετική σας καταχώριση έχω να σας δηλώσω τα παρακάτω:
1. Η παραίτησή μου από το Δ.Σ του κλειστού περιγράφεται στην ολιγόλογη ανακοίνωση που δημοσίευσα. Γράφω δηλαδή ότι δεν συμφωνώ με τον τρόπο που η σημερινή αρχή διαχειρίζεται το κλειστό ( εγώ κάπως αλλιώς βλέπω τον ρόλο και την λειτουργία του ) , έκρινα ότι ο ρόλος μου εκεί ήταν διακοσμητικός και επειδή δεν επιθυμούσα να συμμετέχω σε ένα συμβούλιο που δεν συνεδριάζει καν παραιτήθηκα. Νομίζω ότι όλα τα παραπάνω απαντούν στο ερώτημά σας. Οι λόγοι που περιγράφω ασφαλώς και έχουν σχέση με την πολιτική, αφού έχουν να κάνουν με την πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή Δημοτική αρχή στο συγκεκριμένο θέμα. Παρεμπιπτόντως να σας αναφέρω ότι ο νέος Πρόεδρος του κλειστού έκανε αποδεκτή την παραίτησή μου και δεν ζήτησε να παραμείνω στη θέση μου, την οποία και κατέλαβε προκειμένου να πάρει την θέση του Προέδρου.
2. Σε ότι αφορά την δημοσιογραφική μου ιδιότητα, ασφαλώς και προσπαθώ να είμαι αδέσμευτος και νομίζω ότι μεγαλύτερη απόδειξη σε αυτό είναι η επί 25 και πλέον χρόνια παρουσία μου στο χώρο της δημοσιογραφίας (15 χρόνια ανταποκριτής της Κρατικής τηλεόρασης –του κρατικού ραδιοφώνου -μέλος δημοσιογραφικής ένωσης κ.λ.π). Αυτό δεν με εμποδίζει όμως, πάντα ανιδιοτελώς ,γι αυτό το λόγο και έχω άρνηθεί θέσεις με μισθό όπως
αυτή του Αντιπροέδρου του κλειστού κ.λ.,π, όταν μου ζητηθεί να βοηθήσω μέσα από διάφορα Δ.Σ..Να καταθέτω δηλαδή τις προτάσεις μου και την εμπειρία μου σε όποιον μου το ζητήσει. Και σας διαβεβαιώ ότι έχω μεγάλη εμπειρία αφού και αθλητής για πολλά χρόνια υπήρξα αλλά και ήμουν εκείνος που πρώτος διοργάνωσε στο νησί τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, αγώνες στίβου κ.α.
3. Σε ότι αφορά τις αφίσες στα δέντρα, ο αναγνώστης μου όχι μόνο είχε δίκιο αλλά ακόμα και μέχρι σήμερα τα δέντρα είναι γεμάτα αφίσες. Και δεν καταλαβαίνω αυτό που λέτε περί ΔΗΚΕΘ. Η ΔΗΚΕΘ είπε ότι θα ξηλωθούν οι αφίσες οι οποίες και δεν ξηλώθηκαν. Έχετε αναλάβει κάποιο ρόλο προστασίας της ΔΗΚΕΘ και των εργαζομένων της και σας ενόχλησε το σχόλιο ενός αναγνώστη που είχε δίκιο; Ζητώ συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα που είναι το περίεργο στην υπόθεση αυτή. Μάλλον περίεργη είναι η δική σας αναφορά στην ΔΗΚΕΘ και τους εργαζόμενους εκεί.
4. Για το περιβόητο θέμα της παιδικής χαράς να σας ενημερώσω ότι πέρα από τους αναγνώστες που είδαν τις καταχωρήσεις όλων σας, σε ραδιοφωνική μου εκπομπή, δύο φορές μάλιστα, ο πρόεδρος του Πύργου είχε αναφερθεί με καταγγελτικό λόγο στο θέμα της παιδικής χαράς και υπήρξε τηλεφωνική παρέμβαση από τον Δήμαρχο ο οποίος υποσχέθηκε την άμεση λύση του προβλήματος. Άλλωστε η φωτογραφία που δημοσιεύετε με τον πρόεδρο του Πύργου και το πλακάτ είναι από την δική μου ιστοσελίδα και το γνωρίζετε.

Αγαπητέ Κύριε.
Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι οι ανώνυμοι blogers συμβάλουν τα μέγιστα τόσο στην πολυφωνία του διαδικτύου, όσο και στην επίλυση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί μας.
Για αυτό το λόγο και τους αντιμετωπίζω πάντα με σεβασμό και παρακολουθώ τις καταχωρήσεις τους. Δεν με ενοχλεί η άσκηση κριτικής στον τρόπο που εγώ έχω επιλέξει να ενημερώνω τους Θηραίους τα τελευταία 25 χρόνια.
Με ενοχλούν όμως οι προσωπικές επιθέσεις που κρύβουν πίσω τους συγκεκριμένες σκοπιμότητες.
Θέλω να πιστεύω ότι , η άσκηση κριτικής στο πρόσωπό μου από σας δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτά που περιγράφω παραπάνω και για αυτό το λόγο και σας απάντησα.
Στους υπόλοιπους απαντά για μένα ο Μπ. Σω «Η σιωπή είναι η πιο τέλεια έκφραση της περιφρόνησης.» Φιλικά Π.Μυτιληναίος

Ευχαριστούμε τον κύριο Μυτιληναίο που μπήκε στο κόπο να ασχοληθεί και να απαντήσει σε ανώνυμες επιστολές , ερωτήσεις , προβληματισμούς .Ο διάλογος πάντα αποδίδει .Για τον λόγο αυτό λοιπόν θα θέλαμε να τον ρωτήσουμε δημόσια , μέσα από το ανώνυμο blog μας για 2 , 3 θέματα .
1) Ασχολήθηκε καθόλου (από την ιστοσελίδα του τουλάχιστον όχι , δεν γνωρίζουμε από τα άλλα μέσα ) με τη καταδίκη δημοτικού συμβούλου , του κυρίου Ρούσσου Γεώργιου μετά από την καταστροφική του παρέμβαση στο Βαρετάδι του Πύργου ?


2) Πήγατε στη Νάξο να υπερασπιστείτε τον παραπάνω δημοτικό σύμβουλο και αν ναι , πήγατε ως δημοσιογράφος , ως μέλος κάποιου Δ.Σ , ή ως απλός πολίτης ?
3) Ως δημοσιογράφος , γιατί ποτέ δεν ασχοληθήκατε με αυτό το θέμα , στο οποίο ο κύριος Δαλλαμάνης Παναγιώτης είχε εκτενέστερη αναφορά με φωτογραφικό υλικό στο www.wwna.gr ?
Δεν ενδιαφέρει τους θηραίους πολίτες η καταστροφή του περιβάλλοντος , και η αρπαχτή που κάνουν ορισμένοι ?

4) Αν εσείς προσωπικά θεωρείτε ότι οι ανώνυμοι blogers , συμβάλουν τα μέγιστα τόσο στην πολυφωνία του διαδικτύου, όσο και στην επίλυση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί μας , γιατί τους πετάξατε όλους έξω (μαζί και εμάς ) απο την ιστοσελίδα σας ?
Πως ερμηνεύετε την απάντηση που μας στείλατε ‘’ ευχαριστούμε για την κατανόηση σας ‘’ ?

Δεν θέλουμε με τίποτε να σας φέρουμε σε δύσκολη θέση και δεν κάνουμε καμία μορφή ιστολογικού δικαστηρίου .Απλά θέτουμε ερωτήματα . Νομίζω θα μας το επιτρέψετε κάτι τέτοιο .
¨Όπως αναφέρεται λοιπόν και εσείς ο ίδιος κύριε Μυτιληναίο , η επί 25 και πλέον χρόνια παρουσία σας στο χώρο της δημοσιογραφίας ,σας δίδαξε να είστε αδέσμευτός . Δεν αποδεικνύετε όμως κάτι τέτοιο με αυτά που γράφετε και με τα θέματα που παρουσιάζετε .
Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως δεν ασχοληθήκατε καθόλου , εσείς και οι συνάδελφοί σας , με το θέμα της παιδικής χαράς του πύργου , καθώς και με τις πρωτοβουλίες των παιδιών που τη σουλουπώσανε .
Προστασία της ΔΗ.Κ.Ε.Θ και οποιοδήποτε φορέα , εμείς σίγουρα δεν κάνουμε. .Απλά μας αρέσει το σωστό να το προβάλουμε , κάτι για το οποίο εσείς μάλλον αδιαφορείτε .
Και από ότι φαίνετε , εσείς , προσπαθείτε να προστατεύσετε κάποιους και το αποδεικνύεται καθημερινά και από το ραδιόφωνο αλλά και από τη ιστοσελίδα σας .

Βγείτε έξω κύριε Μυτιληναίο , και εσείς , αλλά και οι συνάδελφοί σας , να καταγράψετε το χάλι του νησιού μας και μέσα από την δύναμη των μέσων που εκπροσωπείτε , προσπαθήστε και εσείς για τη καλυτέρευσή τους .

Δημοσιογραφία είναι αυτή που κάνετε όλοι σας ? Τι έκανε ο Ρήγας , τι έκανε ο Μαύρος , ο ¨Ασπρος και για τα σημαντικά θέματα του νησιού τίποτα .Κρίμα .

Πάντα καλοπροαίρετα , θα περιμένουμε τις απαντήσεις , απόψεις σας , για τα παραπάνω .
Να έχετε ένα καλό , αδέσμευτο βράδυ .
Για τα thira-mata ο ανορθόγραφος ( για να γνωρίζεται πώς να μας προσφωνείτε) .

4 σχόλια:

Σιγαλας Μακαριος είπε...

θελω να επισημανω:
1)την κινηση με την παιδικη χαρα την καναμε ως πολιτες της Σαντορινης και οχι ως ΔΗΚΕΘ.
2)προστατες δεν χρειαζομαστε στη ΔΗ.Κ.Ε.Θ και δεν εχουμε, δε καταλαβαινω γιατι να εμπλεκεται η επιχειρηση.
3)Οι αφισες απο τις δικες μας συναυλιες εχουν αφαιρεθει.


Καλημερα σας

Del είπε...

Χαιρετώ σας,

Νομίζω πως ξαφνικά ανοίγουμε κόντρες που μάλλον δεν θα μας ωφελήσουν, παρά μόνο ζημιά μπορούν να κάνουν.
Σκοπός της όλης συνήπαρξής μας εδώ στα blogs νομίζω πως είναι η συλλογική παρέμβαση, αλλά και η καλόπιστη κριτική. Επομένως, δεν χρειάζεται να στήσουμε στο...τοίχο τον Κύριο Μυτιληναίο. Εξάλλου, με την ίδια λογική θα έπρεπε να αναφερθούμε σε όλους τους δημοσιογράφους του νησιού.
Τυχαίνει χρόνια τώρα να με συνδέουν πέρα του δέοντος στενοί δεσμοί με τον Κύριο Μυτιληναίο, πράγμα το οποίο όμως ποτέ δεν με έκανε να εθελοτυφλώ ή να σιωπώ στο λάθος.
Επίσης, λόγω του πρότερου βίου μου και της ενασχολησής μου με το επάγγελμα της δημοσιογραφίας, γνωρίζω από πρώτο...χέρι τις όποιες πιέσεις μπορεί να δέχεται από τη θέση την οποία κατέχει. Όλοι περιμένουν από κείνον να ξεσκεπάσει ότι χρόνια...σαπίζει τον τόπο μας. Και πιστέψτε με προσπαθεί και τρέχει και αγωνίζεται. Αλλά είναι ένας ενάντια σε τόσους.Φυσικά και δεν προσπαθώ να στήσω τον ανδριάντα του Κύριου Μυτιληναίου, απλά προσπαθώ να δω και από τη σκοπιά, που μπορεί να βλέπει και να ζεί εκείνος τα πράγματα.
Επίσης, με την ίδια ευκολία Κύριε Μυτιληναίε που κατηγορείτε τα blogs πως αναφέρονται σκόπιμα σ' έμάς, θα μπορούσαν όλοι τώρα να σκεφτούν πως κι εγώ σκόπιμα αναφέρομαι σ' εσάς. Φυσικά δεν συμβαίνει όύτε το ένα, ούτε το άλλο.
Όσον αφορά τώρα στο θέμα των αφισών. Νομίζω πως έχει γίνει παρεξήγηση. Μάλλον θεώρησαν πως η ΔΗΚΕΘ θα έβγαζε όλες τις αφίσες, που υπήρχαν στα δέντρα. Νομίζω βέβαια πως ήταν ξεκάθαρο στο Δ.Τύπου πως θα αφαιρούνταν μόνο οι αφίσες, που είχαν κολληθεί από μας τους ίδιους. Οι υπόλοιπες δεν είναι δική μας δουλειά.
Όσο για το θέμα της παιδικής χαράς το θέμα δεν ήταν να προβληθεί. Δεν απαιτήσαμε δημοσιότητα. Αν θέλαμε κάτι τέτοιο θα κινούμασταν αλλιώς...
Και κάτι ακόμα, που νομίζω πως πρέπει να υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού όλων μας. Ζούμε σ' ένα μικρό νησί. Οι σχέσεις μεταξύ μας είναι δεδομένες. Μεγαλώνουμε μαζί, εργαζόμαστε μαζί, αγωνιζόμαστε μαζί. Και κάποια στιγμή άλλοι ασχολούνται με το ΠΑΣΟΚ, άλλοι με τη ΝΔ, άλλοι με τ' άλλα κόμματα, άλλοι με σωματεία, άλλοι με τη δημοσιογραφία. Κι όλα αυτά σ' ένα άρρηκτα δεμένο γαϊτανάκι γυρίζουν χρόνια τώρα μαζί. Κι εδώ νομίζω φίλοι μου πως ο Κύριος Μυτιληναίος έχει καταφέρει ή έστω προσπαθεί σ' ένα μεγάλο βαθμό να κρατήσει τις ισορροπίες.
Ας χρησιμοποιήσουμε λοιπόν τα Μ.Μ.Ε ως συμμάχους κι όχι ως εχθρούς. Εξάλλου, τα ίδια πράγματα πολεμούμε...
Και σας θυμίζω πως φυσικά ο Κύριος Μυτιληναίος μπορεί να κάνει λάθη, αλλά αν δεν ήταν έγκριτος ή δεν πάλευε ειλικρινά, το ίδιο το σύστημα θα τον είχε απαξιώσει και θα τον είχε πετάξει έξω από μόνο του. Βλέπετε στις μικρές κοινωνίες η... βρώμα γρήγορα ξεσκεπάζεται και μαθαίνεται.
25 χρόνια λοιπόν είναι πολλά και ο αριθμός αυτός είναι από μόνος του ο ίδιος κριτής...
Και μια που τελευταία όλοι το 'χουμε ρίξει στα γνώμικα θα κλείσω κι εγώ με τούτο:
"Πρέπει να επιτρέπουμε στους ανθρώπους να διαπράττουν εις βάρος τους μεγάλα λάθη, για να αποφεύγουν ένα μεγαλύτερο κακό: την υποδούλωσή τους"(Marquis De Vauvenargues).

Χαίρετε...

thira-mata είπε...

Κάνοντας καλοπροαίρετα κριτική , θέτοντας καλοπροαίρετα ερωτήσεις και προβληματισμούς , ειδικά σε ένα άτομο με τη χρόνια παρουσία του στο χώρο , όπως ο κύριος Μυτιληναίος , δεν νομίζω πως τον στήνουμε στο τοίχο .Ασχολείται με τα κοινά του τόπου μας και νομίζουμε πως γνωρίζει και ο ίδιος πως θα δέχεται ερωτήματα και προβληματισμούς από τους πολίτες .
Σαφέστατα μας ενδιαφέρει ο διάλογος και αυτό κάναμε και εμείς στη τελευταία ανάρτηση μας . Μάλιστα γράψαμε εκ των προτέρων , πως δεν θέλουμε να τον φέρουμε σε δύσκολη θέση .Απλά ερωτήματα θέσαμε .
Σεβόμαστε τις αρμοδιότητες και τις απόψεις του κάθε πολίτη , εργαζόμενου .Δεν επιδιώκουμε κόντρες , αλλά διάλογο .Και μέσα από τον διάλογο πάντα κερδισμένοι είμαστε όλοι .
Τώρα όσο αναφορά το θέμα της παιδικής χαράς , δημοσιότητα ούτε εμείς θέλουμε .Απλά ελπίζαμε σε μια ποιο άμεση κινητοποίηση κάποιων φορέων όπως και των Μ.Μ.Ε .
Και μην ξεχνάς φίλε del , πως στον επίλογο μας αναφερόμαστε σε όλους τους δημοσιογράφους του νησιού και όχι μόνο στον κύριο Μυτιληναίο .
Καλή μέρα .

Θηραιος ο Αιρετικος Αυτοχθων είπε...

Φίλε μου del μου φαίνεται πως χανεις λιγακι την ουσία αυτών που ανέρτησαν τα thira-mata και εγω στο blog μου. Δε προκειτε για προσωπικη επιθεση στον κο Μυτηλιναιο αλλα σε ολη τη λειτουργια των ΜΜΕ της Θηρας και στο τι θεωρείτε σημαντικό προς προβολή και τι οχι.
Ειναι δικαιωμα σου να εχεις την αποψη σου για το συγκεκριμενο προσωπο και για το τι είδους δημοσιογραφία ασκείτε στο νησί και δε θα στην αλλάξουμε. Αλλωστε ολοι κρινομαστε και τα όποια συμπερασματα έχουν ήδη βγεί. Αναφορες δεν έχουν γίνει σε πολλά και σημαντικά θέματα όταν θίγουν άτομα που δεν θέλουμε να ακουμπήσουμε πάντως. Τώρα τα περι ανεξαρτησίας της πληρωμένης (αδεσμευτης) δημοσιογραφιας συγνώμη φίλε μου ειναι μ...ες. Δαγκωνουμε οπου δεν... αστο καλύτερα γιατί την ξέρουμε την τακτική.
Οσον αφορα την παραιτηση του απο το κλειστό εμεις ζητησαμε περεταιρω διευκρινησεις οπως θα έπραττε και εκεινος σε άλλες περιπτωσεις, δε βλεπουμε πουθενά το κακό ούτε τον προσβάλλαμε.

Για την παιδικη χαρά αναρωτηθήκαμε γιατι δεν ανεφερε εκείνος και ολοι οι άλλοι κάτι αφου δόθηκε λύση στο πρόβλημα και γιατί μια τέτοια συμβολική κίνηση πέρασε απαρατήτητη. (Απαξιωνεις τη δικια σας πράξη φίλε μου με το να δίνεις αλλοθι στο ότι δεν έκανε κΑνείς αναφορά). Εσένα δε σου κάνει εντύπωση για το τι θεωρείτε σημαντικό και τι όχι? Την ανακοινωση που εκδωσατε ως πολίτες της Σαντορίνης δεν την προσυπογράφεις? Η Δημοσιογραφία και η δύναμη των μέσων τέτοιες κινησεις πρέπει να υπηρετεί και να προβάλλει φίλε μου. Δε την στείλατε εσεις στα ΜΜΕ και δεν επιθυμούσατε την προβολή αλλά αυτή ειναι η δουλειά του δημοσιογράφου, να αναδείξει θέματα και κυρίως αυτά που υπηρετούν κοινωνικά μυνήματα.
Να τονισουμε οτι εμεις προστάτες δεν είμαστε κανενος και πολύ περισσοτερο δικοί σας, βλεπεις κιολας πως διαφωνούμε δημοκρατικά και θα σας κράξουμε αν αντιληφθούμε κάτι στραβό.
Είδαμε την ανακοινωση της ΔΗ.Κ.Ε.Θ περι ξηλώματος των αφισών τη θεωρησαμε σωστη ως κίνηση και ως παραίνεση στους υπόλοιπους, τσεκάραμε τους δρόμους και είδαμε οτι είχατε αποξηλώσει τις δικές σας αφίσες (αφισες του Χατζηγιάννη , του Λυδακη και της Βισση είδαμε που τωρα τις ξεπλυνε όλες η βροχή και καθαρισαν αρκετα δέντρα) και μας εκανε εντύπωση η ανακοινωση στο site του κου Μυτηλιναίου 2 μέρες μετά τη δικια σας ανακοινωση και μάλιστα χωρίς να έχει αναφερθεί πουθενά σε αυτή, που εμείς τη θεωρησαμε πολύ σημαντική και οδηγό για τους άλλους. Εσύ αυτο το θεωρείς μάλλον παρανόηση, τότε να συμπεράνω ότι δεν γνωρίζουν ανάγνωση γιατί στην ανακοίνωση αναφερόταν οτι αφαιρέσατε τις αφίσες που αφορούν τη ΔΗ.Κ.Ε.Θ. Εμένα επέτρεψε μου να το βλέπω ή λίγο ύποπτο ή δεν τσεκάρουν καλά τις πηγές τους και δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και συνεχιζει να λέει οτι δεν ξηλώθηκαν (αλήθεια δε σε ενοχλεί?)....το προσπερνάω μη κατηγορηθουμε και ως προστάτες σας...
Οσα αναφέρουν τα Θηρά-ματα δε θα τα σχολιάσω καν και τα αφήνω στην κρίση του κόσμου...

Χαιρετίσματα...