Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Πίσω πάλι στα δικά μας .



¨Έχουμε πληροφορίες , πως σύντομα στο νησί μας , θα ανοίξει σύγχρονο κέντρο αιμοκάθαρσης .

Κάτι τέτοιο θα είναι σωτήριο για δεκάδες ( γύρω στους 100 υπολογίζονται)συμπολίτες μας , οι οποίοι αντιμετωπίζοντας πρόβλημα νεφρικής ανεπάρκειας , ζουν μακριά από το νησί , από τον τόπο τους .Κάτι τέτοιο , ίσος τους φέρει πάλι πίσω .

Και ως τουριστικός προορισμός , σίγουρα κάτι τέτοιο δίνει τη δυνατότητα σε αρκετούς τουρίστες που πάσχουν από την παραπάνω ασθένεια να επισκεφτούν το νησί μας .

Η αιμοκάθαρση , δίνει τη δυνατότητα να καθαρίζεται το αίμα από τις άχρηστες ουσίες και απομακρύνει το νερό που πλεονάζει και που δεν μπορεί να απομακρυνθεί πλέον με τους νεφρούς. Η διαδικασία αυτή δεν επιτρέπει την πίεση να ανέβει και παράλληλα απαλλάσσει τον οργανισμό από πολλές άχρηστες ουσίες. Βέβαια σαν αντάλλαγμα απαιτείται ο κάθε ασθενής να πηγαίνει στο νοσοκομείο 3 φορές την εβδομάδα για 4-5 ώρες κάθε φορά .

Ελπίζουμε οι πληροφορίες μας να είναι έγκυρες και να λειτουργήσει το συντομότερο αυτή η μονάδα .

Πρόκειται για μια μεγάλη ιδιωτική πρωτοβουλία ,

την οποία ελπίζουμε να αγκαλιάσει και το κέντρο υγείας .

Διότι , για ένα άρτιο αποτέλεσμα , το κέντρο υγείας είναι απαραίτητο .

Τα thira-mata .

Σημείωση .

Η χαρά μας είναι μεγάλη , μετά την εικόνα που αντικρίσαμε σήμερα στον Πύργο . Νέοι άνθρωποι , βρέθηκαν στη παιδική χαρά της παραπάνω κοινότητας και έβαψαν τα σκουριασμένα αντικείμενα της .Μάλιστα σήμερα μας ενημέρωσε επιχειρηματίας του Πύργου (δεν επιδίωξε την επωνυμία του )πως θα στείλει αύριο δύο ανθρώπους να καθαρίσουν τα χόρτα και τα σκουπίδια . Θα συμβάλουμε και εμείς σε αυτή τη προσπάθεια καθαρισμού . Αύριο θα έχουμε εκτενέστερη ενημέρωση, με φωτογραφικό υλικό .

Διάθεση και όρεξη χρειάζεται , κάτι που δυστυχώς δεν διαθέτει η τοπική αυτοδιοίκηση .Θα τους τρίψουμε τις φωτογραφίες στη μούρη τους .

Για μια ακόμη φορά , μπράβο σε όλους .


2 σχόλια:

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Μαζέψαμε ήδη τα σκουπιδια και τα χόρτα... μπές στο blog μου ή του del που έχουμε αναρτήσει την άποψη μας... Μπράβο για άλλη μια φορά που αναδείξατε το θέμα.

thira-mata είπε...

Το είχαμε πει και παλαιότερα .¨Όχι μόνο λόγια αλλά και πράξεις .Ελπίζουμε η ενέργεια αυτή , να αποτελέσει παράδειγμα για το μέλλον και να δραστηριοποιηθεί και άλλος κόσμος .¨Είτε μέσα από τα blogs , είτε έξω στους δρόμους .Για να σου παρουσιάσω ένα ακόμη υγιής παράδειγμα , θα σου θυμίσω την ανάρτηση που κάναμε σχετικά με τη Μυτιλήνη . Θυμάσαι ? Το θέμα από τότε πείρε τεράστια διάσταση , ξεσηκώθηκαν ακόμη και οι τουρίστες του νησιού με αποτέλεσμα την απομάκρυνση από αυτό το άσυλο φυλακή , των μωρών και των παιδιών .Σίγουρα δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά είναι μια αρχή .Και τι χρειάστηκε . Το πληκτρολόγιο , τα μάτια και η ευαισθησία μιας κοπέλας , που έβγαλε στο προσκήνιο το θέμα . Και που αγωνίστηκε για να διορθώσει αυτό το χάλι .
Και σήμερα , ή προχθές που φέραμε στο προσκήνιο το θέμα με τη συγκεκριμένη παιδική χαρά , έγινε μια συλλογική ανθρώπινη πράξη .Ξέρεις πόσα e-mail λάβαμε μόνο και μόνο με τη διόρθωση της τσουλήθρας ? Πάνω από 20 .Ποιός ξέρει πόσα θα λάβουμε τώρα .Το θέμα είναι τι θα γίνει και με τις υπόλοιπες επικίνδυνες παιδικές χαρές . Να πάρουμε επ ώμου την ντουντούκα και να το παίξουμε όλοι Ρομπέν της θήρας και να ξεσηκώσουμε τον κόσμο να μας ακολουθήσει ? Μετά από μια επιτυχία αρχίζει και ο προβληματισμός .Βλέπεις όπως και εσείς , έτσι και εμείς , δεν επιδιώκουμε να διαφημιστούμε και να κερδίσουμε τίποτε . Το μόνο όφελος από ότι καλύτερο γίνεται σε αυτό το νησί και ξεκινάει από συλλογικές προσπάθειες , είναι η ηθική ικανοποίηση .Και μόνο αυτή .
Πάμε λοιπόν όλοι μαζί , να δούμε , τι θα δούμε ……………………. .