Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗ


Διαβάσαμε , ακούσαμε , είδαμε , μάθαμε .


Διαβάσαμε την επίσημη αναγγελία του 13ου rock wave festival , το οποίο θα λάβει χώρα για μια φορά ακόμη στη Μαλακάσα , και θα διαρκέσει από το Σάββατο 27 έως και τη Δευτέρα 29 Ιούνιου .
Με μεγάλη μας χαρά πληροφορηθήκαμε την άφιξη νέων καλλιτεχνών , οι οποίοι θα επισκεφτούν για πρώτη φορά τη χώρα μας .Η σειρά των εμφανίσεων έχει ως εξής :
1η μέρα : οι γνωστοί μας πλέον Placebo , Molko , ο επίσης γνωστός μας Moby, και τέλος οι Gogol Bordello (για τους οποίους έχουμε ακούσει πολύ καλά λόγια , καθώς και ότι τα σπάνε κανονικά ).
2η μέρα : οι αξιόλογοι Killers (έχοντας στις αποσκευές στους ένα καταπληκτικό νέο άλμπουμ ) και η Duffy , με τη καταπληκτική κρυστάλλινη φωνή της που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές .
3η μέρα είναι η metal μέρα με τους:Motley Crue , Tommy Lee , Monster Magnet , wasp , και Arch Enemy


Από την Δευτέρα ξεκινάει η προπώληση των εισιτηρίων .Παίρνουμε το μαγικό χαρτάκι για την μέρα της προτίμησης μας αν και μας βλέπω και για τις τρείς μέρες . Θα είναι μια καλή μουσική απόδραση .

Ακούσαμε για δύο δυνατές επισκέψεις on dexx:


η μία στο fuzz με τον Paul Van Duck να αυτοσχεδιάζει απογειώνοντας το κοινό με καλές ποιοτικές μουσικές , και η άλλη (δυστυχώς την ίδια μέρα ) στο Bios , με τον Moodyman να βάζει την δική του underground πινελιά .¨Όλα αυτά το Σάββατο 14 Μαρτίου .Στην Αθήνα εννοείται .

Είδαμε το εθνικό θέατρο Ακροβατών της Κίνας , στο θέατρο Badminton . ¨Ένα πραγματικά ακροβατικό υπερθέαμα .Αξίζει να το δείτε .
Μάθαμε και εξοργιστήκαμε για την επιστημονική έκθεση που λαμβάνει χώρα στο Γκάζι ,σχετικά με την ανακάλυψη του ανθρώπινου σώματος . Αυτό που μας εξόργισε είναι το γεγονός πως τα εκθέματα είναι αληθινά ανθρώπινα σώματα , στα οποία μπορείς να διακρίνεις τα όργανα (μιας και δεν υπάρχει καθόλου δέρμα )και τα οστά , και αναρωτηθήκαμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και με τη συγκατάθεση ποιού δόθηκαν αυτά τα πτώματα προς έκθεση .Μια ακόμη εμπορευματοποίηση της τέχνης ή της επιστήμης .Κρίμα !!!
Αυτά λοιπόν σχετικά με τα διάφορα πολιτιστικά θέματα που πέσανε στα αυτιά μας και που ορισμένα τα είδαμε και από κοντά .
Καλή η κριτική , καλή η πολιτική αλλά δυστυχώς για να διευρύνεις το πολιτιστικό σου πνεύμα πρέπει να κάνεις εξορμήσεις .
Γιατί εδώ στη Σαντορίνη οι πολιτιστικές εκδηλώσεις γίνονται μόνο για τους επισκέπτες και όχι για τους κατοίκους της .Και οι επισκέπτες έρχονται αργότερα …………………… !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: