Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

VIVA Ρουσάκη






vs

Εδώ ο κόσμος χάνεται και η κυρία Ρουσάκη το βιολί της .


Παρακολουθήσαμε μαζί με πολλούς συμπολίτες μας , το απόγευμα της Παρασκευής το Δημοτικό συμβούλιο που έλαβε χώρα στο δημοτικό σχολείο των Φηρών .Υποτίθεται πως η συγκεκριμένη αίθουσα χρησιμοποιείτε από τους πιτσιρικάδες του νησιού για πολιτιστικές εκδηλώσεις .Μέσα σ’ αυτόν τον χώρο λοιπόν υπήρχαν 100 με 150 μαντράχαλοι οι οποίοι κάπνιζαν ασύστολα χωρίς να σκέπτονται ότι ίσως και αύριο τα παιδιά τους θα βρίσκονται σ’



αυτή την αίθουσα .



Τέλος πάντων .

Πάμε στο ζουμί της υπόθεσης .Εφόσον περιμέναμε να εξαντλήσουν ορισμένα θέματα που δεν βρίσκονταν στην ημερησία διάταξη , και οι περισσότεροι παρακολουθούσαν τον πρόεδρο να προσπαθεί κάθε φορά να βρει τα κουμπιά για τα μικρόφωνα , ήρθε η σειρά του θέματος μας (επιτέλους ).

Να καλωσορίσουμε ή να πατάξουμε το δολάριο .








Και όλα αυτά 2 μέρες πριν την άφιξη τους .Τον λόγο παίρνει πρώτα ο κύριος υποψήφιος για μέγας στρουθοκάμηλος .Ο κύριος Ζώρζος Νικόλαος .Ξεκίνησε με μια παραβολή για τους Σπαρτιάτες και ανάπτυξε την δική του φιλοσοφία για τους Αμερικάνους και τον ερχομό του στόλου .Το ίδιο ο στρουθοκάμηλος Δαρζέντας ο οποίος κατά χειροκροτήθηκε για τη δική του φιλοσοφία , το ίδιο ο καραφλός στρουθοκάμηλος κύριος Καραχάλιος , ο οποίος με το μάγκικο στιλ που τον διακατέχει φιλοσόφησε κι αυτός .
Ήρθε η ώρα όμως να φιλοσοφήσει και η κυρία Ρουσάκη η οποία εκπροσωπούσε την αντίθετη πλευρά.

¨Ολοι -μαζί κι εμείς- περιμέναμε πως και πως αυτή τη στιγμή .Να δούμε τέλος πάντων ποια είναι η αντίθετη πλευρά .Τι θέλουν , τι επιδιώκουν , τι έχουν κατά νου να κάνουν κατά τη διάρκεια της άφιξης και της παραμονής των Αμερικάνων .Τα μάτια όλων πάνω της , έτοιμοι να την κατασπαράξουν .Viva λοιπόν κυρία Ρουσάκη .’’Δεν άκουσα κανέναν να αναφέρει την λέξη 6ος στόλος ‘’, λέει .’’Δεν γνωρίζει ο κόσμος πως έρχονται από τα αιματοβαμμένα νερά της μεσογείου ‘’, ξαναλέει.Ουουουου από κάτω το πλήθος . ‘’Εμείς διαφωνούμε με αυτή τη άφιξη και διαμαρτυρόμαστε έντονα .Είναι τρομοκράτες είναι δολοφόνοι.’’Ουουουουου από κάτω .



Αυτό που επακολούθησε είναι αυτονόητο .Πανικός .


Μα που πας κι εσύ κυρά μου μέσα στα λιοντάρια . ¨Έχεις μια άποψη για κάποιο θέμα .Ο.κ το καταλαβαίνουμε .Βγες και διαμόρφωσε την άποψη σου με τρόπο .Πήρες το μικρόφωνο και καβάλα πάνω στο άλογο επαναστάτησες .Και τα έκανες σαλάτα .Μπουρδουκλώθηκες .










Σαφέστατα , κι εμείς διαφωνούμε με την Αμερικάνικη ιδεολογία και τα αίσχη που αυτή συνεπάγετε .


Σαφέστατα εναντιωνόμαστε σε κάθε πολεμική εκστρατεία , προκειμένου να ικανοποιηθούν τα οικονομικά συμφέροντα ορισμένων .



Σαφέστατα αν χρειαστεί θα φωνάξουμε παρέα , χωρίς κόμματα και σύμβολα από πίσω μας , υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων και υπέρ της ειρήνης .Το σίγουρο είναι πως δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια .

Εξάλλου μέσα από τις αράδες αυτές (και τις προηγούμενες ), προσπαθούμε να ξυπνήσουμε τους κοιμισμένους .

Διαφωνούμε όμως κάθετα με τον τρόπο που εσείς κινητοποιήστε την συγκεκριμένη στιγμή .

Σεβασμό δεν τρέφουμε ούτε εμείς σε όλους αυτούς τους στρουθοκαμήλους που στρώθηκαν στις καρέκλες τους , δήθεν για δημοτικό συμβούλιο .

Σεβόμαστε όμως την αγωνία των πολιτών , οι οποίοι προσπαθούν να βγουν από τα αδιέξοδα που τους οδήγησαν οι πολιτικοί με τις πολιτικές τους .
Μέσα σ’ αυτούς τους πολιτικούς δεν διαφεύγουν αυτοί που κι εσείς πρεσβεύετε .

Διαφωνούμε όμως και με τον τρόπο που σας αντιμετώπισε ο κόσμος .Και σ’ αυτό εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως ευθύνεσαι κι εσύ με την παρέα σου κυρία Ρουσάκη.¨Όπως ακούσαμε να σου λέει κάποιος μέσα από τον όχλο , δεν θέλει ΚΟΠΟ, θέλει ΤΡΟΠΟ.
Για αυτο λόγο λοιπόν σου βγάζουμε .. .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά τα λές .Ελπίζω να σε ακούνε.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ!!!!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ!!!! ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΖΟΥΝΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.....

ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ!!!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ!!!