Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Οι στρουθοκάμηλοι της Πολεοδομίας (μέρος πρώτο).



Σήμερα θα αναφερθούμε σε ένα νέο σχετικά φορέα της Σαντορίνης , τη Πολεοδομία θήρας . Και λέμε νέο γιατί πρόσφατα ο νομάρχης Κυκλάδων , με ένα εξασέλιδο σημείωμα που έστειλε (αυτό δεν ήταν σημείωμα κύριε νομάρχα μου , αλλά διπλό σεντόνι ), αναφέρει πως το 2003 επανιδρύθηκε και λειτούργησε σωστά το διαλυμένο Πολεοδομικό γραφείο Θήρας .Και συνεχίζει λέγοντας πως έγινε τρομερή προσπάθεια , αγώνας ταχύτητας για να προλάβουμε και καλά τις αυθαιρεσίες και πως η επιτυχημένη νέα προϊστάμενη αποφάσισε να βάλει τελικά μια τάξη σ αυτό το άμοιρο το νησί , που τόσα χρόνια δεν είχε πολεοδομία και ο καθένας έκανε ότι ήθελε .
Μάλιστα !!!!!



Οι παλαιοί λέγανε , πως αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει .Το σίγουρο λοιπόν είναι πως ο κύριος νομάρχης σχετικά με το έργο και τη προσφορά του πολεοδομικού γραφείου , δεν μας έπεισε καθόλου .



Επικαλείται τους νόμους , προκειμένου να καλύψει την προϊσταμένη της Πολεοδομίας (σχετικά με το θέμα του στεγάστρου )και αδιαφορεί τόσα χρόνια (από το 2003 και μετά )για την καταπάτηση των νόμων και για την απραξία του επανιδρυθείς Πολεοδομικού γραφείου να προλάβει τα αίσχη και τις κατάρες που γίνανε στο νησί .Πρέπει δηλαδή να παρουσιάσουμε φωτογραφίες για να καταλάβει ο κύριος νομάρχης τι εννοούμε ?Ο καθένας σε αυτό το νησί κάνει ότι θέλει .

Φτιάχνει παράνομες και κακόγουστες κατασκευές , παίρνει άδεια για ένα κτήριο και ξαφνικά το κτήριο αυτό εμφανίζετε διπλό (και καλά με υπόγεια από κάτω) και όλα αυτά (και άλλα πολααααααααααααά) με την εύνοια της Πολεοδομίας .



Είχαμε σαν πρότυπο την κοινότητας της Οίας , μέχρι που αντικρίσαμε το πλακόστρωτο τύπου νεκροταφείου που έφτιαξαν. ¨Άντε γεια .




Οι νόμοι λοιπόν κύριε νομάρχα μου (όπως σας αναφέραμε και στο santorini news ) ψηφίζονται για να τηρούνται .¨Όχι όμως να τηρούμε μόνο αυτούς που μας βολεύουν και τους υπόλοιπους να τους ξεπερνάμε .


Υπενθυμίζουμε λοιπόν στον αγαπητό κύριο νομάρχη , καθώς και στη Προϊσταμένη του Πολεοδομικού γραφείου , μέρος του Φ.Ε.Κ αριθμός φύλλου 852 τεύχος τέταρτο (20/11/1991), που αφορά πολεοδομικά διατάγματα δήμου Φηρών θήρας .

ΑΡΘΡΟ 5
ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 12.
Τα κουφώματα των κτιρίων πρέπει να είναι ξύλινα .

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 17 . Στην περιοχή της καλντέρας απαγορεύεται παντελώς η τοποθέτηση οποιουδήποτε είδους στεγάστρου .

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 18 . Απαγορεύεται η τοποθέτηση κάθε είδους φωτεινών επιγραφών και διαφημίσεων .Επιτρέπονται μόνο επιγραφές περιορισμένων διαστάσεων .

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 26 .Κάθε έργο υποδομής που εκτελείται από οργανισμό κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ , ΟΤΕ , Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.λπ. )πρέπει να προσαρμόζεται στα παραδοσιακά πρότυπα .Ειδικότερα η τοποθέτηση μετρητού ηλεκτρικού ρεύματος και κάθε άλλου , δεν πρέπει να τοποθετούνται σε εμφανή επιφάνεια .

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 28.Απαγορεύεται η τοποθέτηση ηλιακών θερμοσιφώνων σε εμφανή σημεία .

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 29.Οι οργανισμοί κοινής ωφελείας υποχρεώνονται σε αποκατάσταση της αρχικής μορφής οδών και κοινόχρηστων χώρων στους οποίους επενέβησαν για την εγκατάσταση των δικτύων τους .

Ας μας πει λοιπόν ο κύριος νομάρχης τι από τα παραπάνω τηρείται στα Φηρά του δήμου θήρας και εμείς θα τον ξαναβγάλουμε νομάρχη (και καλά ) . Και τα παραπάνω είναι μόνο η αρχή .Έχουμε να θυμίσουμε σε αυτόν και στην αξιολάτρευτη προϊσταμένη της Πολεοδομίας , αρκετά Φ.Ε.Κ ακόμη .Πρέπει να παραδεχτείτε πως είστε από τους μέγα στρουθοκαμήλους του νησιού .
Μήπως εξυπηρετείτε συμφέροντα και συγκεκριμένους (και καλά)
επιστήμονες. Ρωτάμε απλά εμείς οι φουκαράδες οι αγράμματοι .
Για αόμματους δεν σας έχουμε .
Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να βάζει τη υπογραφή της η Προϊστάμενη σε οικοδομές και έργα που είναι άκρος ακατάλληλα για το νησί ?

Πώς γίνετε μέσα από αυτό το καθεστώς , αρχιτέκτονας που η κουλτούρα του δεν θα του επέτρεπε να ασκεί το επάγγελμα του ούτε στο τελευταίο ορεινό χωριό της Αλβανίας , να βρίσκετε στη Σαντορίνη και να χτίζει ασύστολα κατάρες (στο στόμα μας έχουμε το όνομα του αλλά προς το παρόν ……….) .
Στην επόμενη ανάρτηση μας θα σας παρουσιάσουμε κι ένα video όπου θα αναφέρονται οι περισσότερες κατάρες του νησιού .
Οι κρίσεις αφήνονται στον κάθε Ελεύθερα σκεπτόμενο Έλληνα!! ¨Ετσι δεν είναι αγαπητέ κύριε νομάρχα μου ?


Υ/Σ . Τουλάχιστον για να έχουμε να λέμε και κάτι καλό για την επανιδρυθείσα πολεοδομία του δήμου Θήρας , μην υπογράψετε ποτέ για τη δημιουργία μιας νέας κατάρας και ιδικά σε αρχαιολογικό χώρο .Το μόνο καλό που μπορείτε τουλάχιστον να κάνετε .Και για να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου (κάτι που όλοι θέλουμε), πετάξτε τα μπάζα τα σίδερα και τις βρωμιές και ελευθερώστε το χώρο για το κοινό .


Συνεχίζεται …………………………………..!!!!!!



(Γράφει ο /η ανορθόγραφος )

Δεν υπάρχουν σχόλια: