Κυριακή 22 Μαρτίου 2009



Εθνική εβδομάδα αυτή που έρχεται , και η ελληνική τηλεόραση συνεπής για μια ακόμη φορά , μας παρουσιάζει ταινίες τις οποίες έχουμε δει χίλιες φορές .Παπαφλέσσας , Μαντώ Μαυρογένους , ταινίες οι οποίες μας αφήνουν εντελώς αδιάφορους ως προς τις προθέσεις τους . Η ουσία χάνετε , με αποτέλεσμα στην πρώτη ο σκηνοθέτης να αδιαφορεί για την προσωπικότητα του εθνικού ήρωα και στη δεύτερη να επικρατεί περισσότερο το love story , απ΄ότι η επανάσταση .
Παίρνουμε λοιπόν το τηλεκοντρόλ και τις γειώνουμε κανονικά .


Αξίζει ωστόσο να αναφερθούμε σε δύο τρείς καλές ταινίες που προβάλλονται αυτή την εθνική εβδομάδα , στο χαζοκούτι που λέγετε ελληνική τηλεόραση .


ΤΑΙΝΙΑ ΠΡΩΤΗ (Τετάρτη 25 Μαρτίου STAR 21:00)
Ένας υπέροχος άνθρωπος .
Αναφέρεται σ ’ έναν ιδιοφυή αμερικανό μαθηματικό του οποίου η σχιζοφρένεια κατέστρεψε τα καλύτερα του χρόνια .Με τον Ράσελ Κρόου να δίνει ρεσιτάλ .Προτάθηκε για οχτώ ¨Οσκαρ (2001)και απέσπασε τελικά τέσσερα (καλύτερης ταινίας , σκηνοθεσίας και β γυναικείου .

ΤΑΙΝΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ (Πέμπτη 26 Μαρτίου SRTAR 21:00)
Βαβέλ . Ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου σκηνοθετεί με μεγάλη μαεστρία , μια σειρά δυσάρεστων συμβάντων σε τρία διαφορετικά σημεία του πλανήτη μας , που αλλάζουν ριζικά τη ζωή των ανθρώπων που τα βιώνουν .Καλή ταινία , με το Μπράντ Πίτ σε έναν από τους πιο δύσκολους ρόλους του .

ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΙΤΗ (Παρασκευή 27 Μαρτίου STAR 21:00)
Το μυστικό του Brokeback Mountain.
Το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας χωρίς ταμπού και κόμπλεξ .Κορυφαίος για μια ακόμη φορά ο μεγάλος Χιθ Λέτζερ(έπρεπε να πεθάνει για να του δώσουν ¨Οσκαρ ) .

Αυτές τις ταινίες ξεχωρίσαμε και σας τις προτήνουμε . Και μην ξεχνάτε .Το τηλεκοντρόλ είναι το καλύτερο όπλο μας .Δεν μας αρέσει κάτι ?Τσαφ και κλείνουμε το χαζοκούτι και παίρνουμε ένα βίβλιο ή σερφάρουμε στο internet , ή ακούμε μουσική , ή .......κάνουμε τέλος πάντων κάτι άλλο .

(Από τον αντι τηλεορασάκια )

Δεν υπάρχουν σχόλια: