Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ΜΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ?


Συμπεράσματα από το δημοτικό συμβούλιο (26/3/2009)

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους άρχοντες του νησιού μας , που αποφασίζουν για την τύχη μας. Οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη , γιατί μέχρι πρότινος δεν γνωρίζαμε την συνεισφορά τους στα θέματα των εκδηλώσεων.

Μετά από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (26/3/2009) , καταλάβαμε ότι δεν φταίει το γεγονός του χαμηλού επιπέδου των «πανηγυριών» που γίνονται , αλλά εμείς που δεν πάμε.

Τον λόγο πήραν κάποια στιγμή τα σωματεία επαγγελματιών. Με το δίκιο τους λένε ότι ο τουρισμός της Σαντορίνης στηρίζεται σε πήλινα πόδια. Η κύρια ασχολία , που μας προσφέρει πόρους για να ζήσουμε ''πλουσιοπάροχα'' , στηρίζεται στην θέα της καλντέρας και στην (κακοποιημένη) αισθητική του νησιού …………
Θα αναφερθούμε μελλοντικά για τους κυρίους κυρίους που απαρτίζουν την επαγγελματική εκπροσώπηση του νησιού μας.

Απλά μία συμβουλή . ΜΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΖΕΙ, η ομορφιά του νησιού κάποτε έφτανε για να προσελκύσει κόσμο, τώρα μετά τον βιασμό της όχι…………

Τέλος πάντων , στην κουλτούρα μας τώρα. Ο Άρχοντας της κουλτούρας του νησιού, κύριος Χαράλαμπος , μας ενημερώνει, ότι οι μέχρι σήμερα εκδηλώσεις που διοργάνωσε δεν ήταν πανηγύρια (έτσι τουλάχιστο θα είχαν σκοπό και γούστο έστω και πανηγυριού ) .

Πρέπει κάποιος να ενημερώσει τον κύριο Χαράλαμπο μας πώς οι εκδηλώσεις (ειδικά από τη ΔΕΠΟΤΑΘ) οργανώνονται με διαφορετικό κριτήριο και όχι με τις προσωπικές του πολιτιστικές πεποιθήσεις . Το ότι πηγαίνει για παράδειγμα στα μπουζούκια (γιατί ίσως μέχρι εκεί φτάνει η καλλιέργεια της κουλτούρας του ) δεν σημαίνει ότι είναι και το ζενίθ του πολιτισμού .

Ο άρχοντας κρίνοντας πάντα επί προσωπικού , φάνηκε να τα χάνει όταν κανένας από τους προλαλήσαντες δεν τον ευχαρίστησε για το έργο του και όλοι ζητούσαν περισσότερα more more more…… . Φαίνεται δεν τον είχαν ενημερώσει ότι το συμβούλιο δεν είναι φιέστα και ξαφνιάστηκε. Αλλά ένας άρχοντας όπως ο κύριος Χαράλαμπος δεν πτοείται . Άρχισε να μοιράζει ευχαριστίες στο πρόσωπό του εκ μέρους των υπολοίπων….

Καλό και αυτό δεν το είχαμε ξανά μα τα δει……
Εκεί βέβαια που μας αποστόμωσε , ήταν όταν θέλησε να προβάλει το έργο του αυτά τα δύο χρόνια .

·Άλλη όψη του ηφαιστείου

·Δρόμοι κρασιού …

·DVD??????????????????????????????????????

·Και άριστη διατήρηση της παραλίας του Καμαρίου……

ΟΛΕ , ΟΛΕ , ΟΛΕ , ΟΛΕ..........................................μας αποστόμωσες κύριε Χαράλαμπε.

Για εκδηλώσεις ούτε φωνή ούτε ακρόαση . Το καλό είναι ότι μάθαμε που πάνε τα λεφτά μας .

Και μετά από αυτά έπρεπε να παρουσιάσει σε αυτούς τους μικρούς και άμυαλους του νησιού ότι το πρόβλημα δεν είναι η απραξία του , αλλά οι οικοδομικές εργασίες που γίνονται στην περίοδο της σεζόν.
Άλλο ένα πρόβλημα είναι οι σκόνες που δημιουργούν οι παραπάνω οικοδομικές εργασίες (καλά για το swiffer δεν σας μίλησε κανείς??) .
Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν , πως μετά από μία σφαιρική αναφορά για την μείωση του 2% και μίας ανάλυσης(που μόνο άμα είσαι απόφοιτος του Μ.Ι.Τ την καταλαβαίνεις), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι λόγω μείωσης των πόρων , η πληθώρα των εκδηλώσεων πρέπει να μειωθεί. Να έρθει σε λογικά πλαίσια .
Όχι άλλη κουλτούρα θα καεί ο εγκέφαλός μας Χαράλαμπεεεεεεεεεεεεε.

Η πρότασή μας: 1η : ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ.

2η : ΚΛΑΥΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ , ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΑ .

Και δεν τελειώσαμε , γιατί ο Μέγα ΑΡΧΟΝΤΑΣ (δήμαρχος)του νησιού μας , πήρε το λόγο και έβαλε τα πράγματα στην θέση τους. Ξεκίνησε λέγοντας ότι πρέπει να μας θυμίσει την προσφορά του από το 2003 μέχρι σήμερα. Και ξεκινάμε:

Από τα σύνορα της Οίας μέχρι το ακρωτήρι όπως είπε , έπρεπε να μας θυμίσει τα έργα του για να σταματήσουν οι αμφιβολίες όλων μας. Και το κατάφερε .¨Όντως πάντως , θα θέλαμε να μάθουμε τα επιτεύγματα σας κύριοι άρχοντες.
Και ενώ στο χαρτί που κρατάγαμε τις σημειώσεις μας , είχαμε αφήσει μεγάλο κενό για να αρχίσουμε να γράφουμε τα έργα του μέγα άρχοντα , αυτό παρέμεινε κενό. Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ αναλώθηκε στο ότι η νομοθεσία είναι δαιδαλώδες , ότι είχε λίγο χρόνο και ότι οι πολίτες του νησιού δεν τον αφήνουν να εκπληρώνει τα ρουσφέτια του, πεζοδρομήσεις, ασφαλτώσεις κ.α.

Όπως είπε και ο ίδιος , ο αληθινός , αυτός που δεν λέει ψέματα , αυτός που ότι κάνει το κάνει επί το φως του ήλιου και όχι κάτω από το τραπέζι (βλέπε δημοκρατική διαδικασία για την αξιοποίηση δημοτικού κτηρίου στο δημοτικό διαμέρισμα του Καρτεράδου), έρχονται μαύρες μέρες . Υπάρχει λέει τρύπα 2.000.000,00€ στον προϋπολογισμό και εύχεται ο δήμος ΘΗΡΑΣ να παραμείνει στο 10% των μη προβληματικών δήμων. Μάλλον θέλει να μας προετοιμάσει για κάτι. Αλλά τι?

Η ομάδα μας σαν επίλογο προσπάθησε όντως να βρει θετικά σημεία στο δημοτικό συμβούλιο . Σημαντικό τουλάχιστον είναι ότι οι επαγγελματίες ανησύχησαν. Άλλα θετικά σημεία , δεν βρήκαμε δυστυχώς.

Άμα καθαρίσεις τα λόγια τους από τις σάλτσες δεν μένει καμία ουσία και αν βρεις ψεγάδια ουσίας είναι αναληθείς. Θα θέλαμε να κάνουμε τις προτάσεις μας σε διάφορα θέματα αλλά ....
Οι πολίτες της ΘΗΡΑΣ για μας έχουν τον πρώτο λόγο…. ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ , μαγκιές στα σπίτια σας.
Δώστε όραμα . Μην συντηρείτε . Κανείς δεν έμεινε γνωστός στην ιστορία επειδή ήταν καλός συντηρητής.

Γράφει ο/η Ψευτοκάπαρης .
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: